Начало arrow Начало
 
Saturday, August 19 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Здравейте и... добре дошли в “Зона Здраве”! Излизаме с амбицията да огледаме навсякъде и всичко, което има отношение към здравето на хората. А това означава, че няма да ви занимаваме само с билки, болки и лекарства , защото доброто самочувствие също е здраве; и подходящата работа, и пълноценната почивка, и храната, и спортът, и домът, в който живеем; и местата, на които ходим и хората, с които се срещаме и общуваме; и начинът, по който се обличаме и разкрасяваме и сигурно още много, много неща, които ...надяваме се заедно ще открием , за да подредим възможно най-добре този чуден пъзел, наречен живот.
"АРИСТОКРАТКИ" ОТ КИТАЙСКИ ПРОИЗХОД ПРЕВЗЕМАТ СВЕТА
11 Mar 2007
Image 
  Малко повече фантазия ще ни е нужна , за да си ги представим, още повече, че трябва да носочим въображението си към онези далечни години, изпълнили времето на XV-ти и XVI –ти век в Китай и да уточним, че става дума за визитни картички. Тогава ги наричали “картички за повикване”. Всяка знатна фамилия разполагала с такива. Богато украсени и изрисувани с цветя и птици, те изпълнявали задачата на днешния кратък sms: “Пристигам след 5 минути”.Използвали ги знатните семейства, когато си гостували по време на празници или по повод на други тържествени случаи.  Щом в далечината се покажел домът, към който са се запътили, те изпращали по прислугата си своята картичка за повикване до прислугата на семейството, което ги очаква – това било знак, че те са вече съвсем близо и всичко, свързано с церемонията по тяхното посрещане, трябва да е на стартова позиция. 
Продължава...
 
На здраве за здравето на българското вино
25 Feb 2007
 Image
   Същотото това вино, без което не минава нито един тъжен или весел момент в живота ни - пием го, когато се раждат децата ни; пием го, когато за последно изпращаме близките си, когато вдигаме сватби , когато празнуваме именни и рожденни дни; когато светлина е прекосила живота ни и душата ни се усмихва; пием го с приятели, близки и роднини – понякога с повод, понякога без повод - може би, защото от време оно, то е вплело вкуса и цвета си в дните ни, предало им е силата и енергията си , а ние от своя страна му отвръщаме с най-топлите си чувства, стихове, песни  и... любов.
   А сега то зрее и отлежава в 183 български винарски изби. Много от тях ще опитат късмета си в битката за пазарите на ЕС и сигурно ще има такива, които ще се класират за тях от раз. Другите ще продължават да се пробват,  докато изгрее и тяхната звезда.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 74 от 74
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България