Начало arrow Тялото
 
Friday, December 15 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Тялото
Изберете секциаята от която се интересувате и щракнете върху нея.

ЛЕТНИ МЕРАЦИ = УРЕТРИТ Печат Е-мейл
26 Aug 2012
ImageНай-често  пипваме това заболяване през лятото и проф. Йорданка Узунова обяснява защо: „Просто защото този прекрасен сезон създава възможности за много неконтролирани контакти и за жените, и за мъжете. И ако тези свободни полови контакти не са обезопасени с презерватив, вероятността да си навлечем инфекция на пикочния канал, т.н. уретрит, е много голяма.
- Уретритът не е ли само мъжко заболяване“?
- Можем да кажем, че е повече мъжко, защото мъжете имат по-дълъг и по-тесен пикочен канал. Но от уретрит страдат и жените, макар и по-рядко.
- Какво точно представлява той ?
- Уретритът се появява вследствие на заразяване с болестотворни микроорганизми при 
Продължава...
 
ВИРУСЕН МЕНИНГИТ Печат Е-мейл
01 Jul 2012
ImageОбезхокояващи данни за заболели деца от вирусен менингит  идват тези дни от Варна, Пловдив и Стара Загора и родителите на малки деца  започнаха да се тревожат от появата на епидемия. Затова търсим за адекватен коментар на ситуацията държавния санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.
- Към епидемия ли вървим с тези твърде подранили тази година случаи на вирусен менингит д-р Кунчев?
- Не не вървим към епидемия. Надали ще се стигне до много висока 
Продължава...
 
ВАЖНАТА РОЛЯ НА ДИШАНЕТО Печат Е-мейл
10 Jun 2012

Image Обяснява я Константин Драгов, представител на фондация „Изкуството да живееш“. И кой знае защо, започва с въпрос: „Кое е първото нещо, което прави в живота си човек, когато се роди? Това е да вдиша въздух.   И кое е последното ? Да издиша … последната си глътка въздух. Това е най-важната функция в живота. Но има една тайна в дишането, която не осъзнаваме – всяка една емоция, която изпитваме си има съответен ритъм в дишането.

- По-точно?

- Ами например, когато

 

Продължава...
 
ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА БРЕМЕННИ Печат Е-мейл
06 Jun 2012

 ImageГенетичните заболявания тревожат и акушер гинеколозите, и бъдещите родители до момента на раждането. Не случайно първото изречение, което всяка току що родила жена мечтае да чуе е: Всичко на детето му е наред! Съвременната наука вече позволява да се правят предварителни изследвания, за да няма разплакани родители в деня на раждането и увредени деца, чиито живот е  мъка, а този на 

Продължава...
 
ДЕТСТВО ЗА ЗДРАВИ БЪБРЕЦИ Печат Е-мейл
09 Apr 2012

ImageБъбречните заболявания тормозят все повече и повече хора. Те са собено тежки за възрастните. Как бихме могли да се предпазим от тях! Д-р Анелия Буева  от столичната детска клиника е сигурна, че  ключа за намаляване на бъбречната недостатъчност се крие в правилното поведение на родителите при отглеждане на децата.  

- Какво по-точно имате предвид?
- Имам предвид да не се допуска децата да затлъстяват. В момента 5.6% от нашите деца 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 54 от 125
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България