Начало arrow Любопитното
 
Friday, April 23 2021
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Любопитното


ЗНАЦИТЕ НА АНЕМИЯТА Печат Е-мейл
12 Sep 2016
ImageЧувстваме се изтощени, задъхваме се по стълбите, уморяваме се лесно и... усещаме, че не сме във форма... От промяната на времето ли е това или може да е.. „недай Боже“ анемия... Всъщност какво е анемията – питаме доц. Маргарита Генова.
- Анемията е недостиг на кръв, недостиг на хемоглобин, недостиг на достатъчен брой еритроцити . Самата дума анемия означава „без кръв“. 
- Намалява количеството на кръвта ни или нейното качество? 


 

Продължава...
 
ПРОБИОТИК, ПРЕБИОТИК ИЛИ СИНБИОТИК !? Печат Е-мейл
18 Aug 2016
ImageХубаво е да знаем каква е разликата между тези три продукта, които можем да купи от аптеката  без рецепта и които могат да изиграят съществена роля за здравето ни. Според специалистите пробиотиците са живи микробиални добавки . Те са едни от най-ценните хранителни добавки, за които има редица доказателства за полезност и добър ефект върху нашето здраве. 
В човешкато тяло се съдържат много микроорганизми в областта на тънките и дебели черва– ние ги делим на 

Продължава...
 
С ЛЕД ИЛИ С ДЪБОВИ КУБЧЕТА Печат Е-мейл
03 Aug 2016
ImageМоже и с двете разбира се, но напоследък някак е по-шик, ако пиете своето уиски с две малки дъбови кубчета в чашата. Тази мода не само прекрачи границите на страната ни,но и успя да завоюва най-престижната позиция сред любитителите на тази напитка - кубчетата вече са признати за първия в света личен аксесоар за уиски - Woowhisky. Техният създател, Трифон Михайлов твърди, че  те не само  допринасят
Продължава...
 
С ЛЮБОВ КЪМ СНИМКИТЕ... Печат Е-мейл
25 Mar 2016
Image„Може би наистина най-важната и първа стъпка към съхраняването на една форотография, това е правилното отношение към нея - споделя в разговор за старите семейни снимки Никифор Харалампиев, преподавател в НХА. Ако наистина сме загрижени за нейното съхранение и оцеляване възможно най-дълго време, ще се отнасяме внимателно към нея". 
- Какво трябва да се разбира под внимателно? Какво да правим? Често пазим снимките си в 

Продължава...
 
АЛЕРГEНИ ОБСЕБВАТ ЖИВОТА НИ Печат Е-мейл
01 Dec 2015
ImageКожните алергични заболявания, от които страда огромна част от населението не само у нас, са събрани в три големи групи - контактна екзема, атопичен дерматит и ортикария, информираха в края на ноември дерматолози. А доц. Жана Казанджиева уточни кои са алергените , кои са причинителите на тези кожни алергични заболявания у нас .
„На картата на европейската стандартна серия са отбелязани 30 алергена и на първо място сред тях е Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 93
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България