Начало arrow Любопитното
 
Friday, October 20 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Любопитното


ИЗНЕНАДИ, ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И БОГАТ ИЗБОР Печат Е-мейл
25 Sep 2007
 Image
   Ще ви ги осигури поредното изложение “Наслука – лов, риболов и спорт”. То стартира в НДК на 27-ми септември с намерението да осигури наистина добро настроение, много изненади и богат избор на всички посетители, чиито интереси и пристрастия са свързани с пожеланието “Наслука”, независимо дали то се отнася за лов, риболов или просто спорт за самия гъдел.
   Над 50 фирми, вносителки и дистрибуторки на оръжие и ловни аксесоари, сред които и такива от риболовния сектор, имат амбицията да го превърнат в най-голямото подобно

Продължава...
 
КЛИНИКА ЗА ДИВИ ПТИЦИ Печат Е-мейл
23 Aug 2007
 Image
    Тя е единствена  за страната ни и се намира в покрайнините на Стара Загора. По спомен за един прекрасен сериал, хората там със симпатия я  наричат “Болница на края на града”. Тя започва своята дейност през 1992г, а три години по-късно става специализирано звено на федерацията на природозащитните сдружения “Зелени Балкани”. Екипът й е малък – директорът / и основател на клиниката/ Ивайло Клисуров и двама ветеринарни лекари – Сашка Витанова и Христина Христова. В грижата за пернатите пациенти  помагат и  много доброволци - студенти  и ученици от града.
 
Продължава...
 
ПУРИТЕ-ВРАТА КЪМ ЛУКСА Печат Е-мейл
25 Jun 2007
Image
      Ако искате да минете през нея, ще трябва не само да познавате   правилата, но и стриктно да ги спазвате. А първото от тях гласи:”пура не се отказва никога". Предложат ли ви, дори и да не е от марката, с която сте свикнали  и обичате, трябва да я приемете.
      Над 2000 марки пури, ръчна изработка, в момента изкушават и посветените, и непосветените в достойнствата им. “Правят ги в Мексико , Доминиканската република, Хондурас, Никарагуа, САЩ , Испания, но... най-ценени от всички са произведените в Куба и то  от кубински тютюни - твръди

Продължава...
 
СВАТБАРСКИ СТОМНИ ЗА ТЕСТ И РЕКЕТ Печат Е-мейл
03 May 2007
Image 
     И днес можете да ги видите – подредили са ги на видно място в експозицията на една от залите в Орешака. И ако екскурзоводката прецени, че имате нужда от разведряване, първо при тях ви спира:
   “Само три керамични съда има в тази зала, защото наистина представляват интерес. Първият е стомна - шейтанка или дяволска стомна Тя е особеност в нашата керамика Всъщност по-точния превод на тази дума в троянския край не е “дявол” – така са наричали хората, които са хитри, закачливи и майтапчии . А тези стомни са точно такива - в тях има някаква закачка – една, или две, или няколко и... трябва да ги намериш всичките, ако искаш да пиеш вода.Има такива стомни с толкова много закачки, че при вода в тях, човек жаден си остава.Така че, ако те мъчи жажда ... няма накъде, трябва да ги откриеш.

Продължава...
 
Какво все още не знаем за Копривщица! Печат Е-мейл
27 Mar 2007
Image
   Един от възможните отговори на този въпрос е свързан с българската метеорология. А тя наистина е с копривщенско потекло.
   Доказателство за това е ръкопис, намерен в архива на Найден Геров, според който от февруари до юли 1850 г в Копривщица /тогава село/ са правени измервания на температурата на въздуха по три пъти на ден. В ръкописа са описани всички данни от целия този период, а самият той е със заглавие “Топлината в село Копривщица в лето 1850 ”.
   Десет години по-късно Австро-унгарското консулство в Русе организира първата метеорологична станция в собствения си двор и започва наблюдения по поръчка на Австро-унгарския метеорологичен иститут.
   След още 20 години същото консулство открива метеорологична станция и в София с уреди и упътвания от Виена.Редовните наблюдения в нея започват през септември 1880г.
   За начало на регулярните метеорологични наблюдения в страната ни обаче се смята датата 1. ІІ 1887г - тогава се открива Столичната метеорологична станция на пл. “Васил Левски”, чиито основател е гимназиалният учител Марин Бъчеваров. 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 81
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България