Начало arrow Любопитното
 
Thursday, April 26 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Любопитното


КАМЪК НА ЗДРАВЕТО Печат Е-мейл
29 Sep 2007
 Image
   Така някои народи наричат малахита – зеленият минерал, за който се разказват стотици легенди - от невероятни, по-невероятни. Според някои от тях, той може да изиграе ролята на шапка-невидимка и да направи човека, който го носи, невидим; а според други – който пие вода или вино от малахитова чаша, може изведнъж да започне да разбира езика на животните. Индийците смятат, че този минерал помага на хората да изчистят съзнанието си от обиди и тревоги и им донася мир и спокойствие, когато го поставят върху чакрата, наречена “третото око”/аджна/.   
  Зеленият минерал можел да   действа успокояващо и от мястото на слънчевия сплит – поставен върху него, той намалявал
 
Продължава...
 
ИЗНЕНАДИ, ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И БОГАТ ИЗБОР Печат Е-мейл
25 Sep 2007
 Image
   Ще ви ги осигури поредното изложение “Наслука – лов, риболов и спорт”. То стартира в НДК на 27-ми септември с намерението да осигури наистина добро настроение, много изненади и богат избор на всички посетители, чиито интереси и пристрастия са свързани с пожеланието “Наслука”, независимо дали то се отнася за лов, риболов или просто спорт за самия гъдел.
   Над 50 фирми, вносителки и дистрибуторки на оръжие и ловни аксесоари, сред които и такива от риболовния сектор, имат амбицията да го превърнат в най-голямото подобно

Продължава...
 
КЛИНИКА ЗА ДИВИ ПТИЦИ Печат Е-мейл
23 Aug 2007
 Image
    Тя е единствена  за страната ни и се намира в покрайнините на Стара Загора. По спомен за един прекрасен сериал, хората там със симпатия я  наричат “Болница на края на града”. Тя започва своята дейност през 1992г, а три години по-късно става специализирано звено на федерацията на природозащитните сдружения “Зелени Балкани”. Екипът й е малък – директорът / и основател на клиниката/ Ивайло Клисуров и двама ветеринарни лекари – Сашка Витанова и Христина Христова. В грижата за пернатите пациенти  помагат и  много доброволци - студенти  и ученици от града.
 
Продължава...
 
ПУРИТЕ-ВРАТА КЪМ ЛУКСА Печат Е-мейл
25 Jun 2007
Image
      Ако искате да минете през нея, ще трябва не само да познавате   правилата, но и стриктно да ги спазвате. А първото от тях гласи:”пура не се отказва никога". Предложат ли ви, дори и да не е от марката, с която сте свикнали  и обичате, трябва да я приемете.
      Над 2000 марки пури, ръчна изработка, в момента изкушават и посветените, и непосветените в достойнствата им. “Правят ги в Мексико , Доминиканската република, Хондурас, Никарагуа, САЩ , Испания, но... най-ценени от всички са произведените в Куба и то  от кубински тютюни - твръди

Продължава...
 
СВАТБАРСКИ СТОМНИ ЗА ТЕСТ И РЕКЕТ Печат Е-мейл
03 May 2007
Image 
     И днес можете да ги видите – подредили са ги на видно място в експозицията на една от залите в Орешака. И ако екскурзоводката прецени, че имате нужда от разведряване, първо при тях ви спира:
   “Само три керамични съда има в тази зала, защото наистина представляват интерес. Първият е стомна - шейтанка или дяволска стомна Тя е особеност в нашата керамика Всъщност по-точния превод на тази дума в троянския край не е “дявол” – така са наричали хората, които са хитри, закачливи и майтапчии . А тези стомни са точно такива - в тях има някаква закачка – една, или две, или няколко и... трябва да ги намериш всичките, ако искаш да пиеш вода.Има такива стомни с толкова много закачки, че при вода в тях, човек жаден си остава.Така че, ако те мъчи жажда ... няма накъде, трябва да ги откриеш.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 82
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България