Начало arrow Любопитното
 
Friday, April 23 2021
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Любопитното


ОТКРИЙ СВОЯ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК Печат Е-мейл
05 Aug 2008
ImageНяма да е трудно да направите това, ако познавате добре своя характер и вече имате представа какво ви липсва и от кое си имате в излишък, кои са силните и кои слабите ви страни, какви са мечтите и възможностите ви и разбира се каква зодия сте и какво ви препоръчват астролозите.
Според тях, ако сте се родили под знака на овена, ще трябва да избирате най-вече измежду аметистите, сердолика, рубините, диамантите, радонита и сардоникса. В кръга от подходящи за вас скъпоценни камъни влизат още халцедон, хематит, оникс и всички червени камъни.
За телците астролозите препоръчват ахат,

Продължава...
 
АВГУСТ ЗАПОЧВА СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ Печат Е-мейл
31 Jul 2008
  ImageНа 1-ви август по обяд ще има пълно слънчево затъмнение. То е от серията затъмнения, възникнали на Южния полюс през март 1179 година. Затъмненията от тази серия се случват на всеки 18 години и ще свършат през април 2423 година.
Оста на тазгодишното затъмнение преминава от Финландия, през Сибир до югозападен Китай. В ивица от 250 км затъмнението ще е пълно и интересно за наблюдение. В Европа ще се наблюдава от всички страни (без Испания) като частично.
Първи ще го видят канадците.То ще започне от североизточния край на Канада, ще премине над части от Гренландия, Русия, Монголия и Китай. Продължителността на пълната фаза на затъмнението ще е около 2 минути и 20 секунди,
У нас то ще бъде частично - ще започне в 12ч.26мин и ще продължи до 13ч.41мин. Хората от Северна България ще го наблюдават най-дълго.
Специално за това слънчево затъмнение новосибирски студенти са създали портативен оптичен прибор, с помощта на който ще може детайлно да се проследи природното явление.Разработеният от студентите прибор включва две стъклени лещи, в които са поставени специални светлинни филтри за получаване на възможно най-ясен и качествен образ.
От прибора вече са изработени около 8000 бройки и 1000 от тях ще бъдат раздадени безплатно на чуждите делегации с учени, пристигнали в Русия да проследят природния феномен.
Пълното слънчево затъмнение ще може да се наблюдава и по интернет благодарение на астрофизика на НАСА Фред Еспенак, който от 1970 г. проследява феномена в различни кътчета по света.
Последното пълно слънчево затъмнение беше на 29 март миналата година. То се виждаше най-добре от Турция. На 11 август 1999 г. също имаше пълно слънчево затъмнение. То привлече много любители на явлението в района на Каварна, откъдето можеше да се наблюдава максималната му фаза.
Слънчевото затъмнение e астрономично явление, при което Слънцето става изцяло или частично невидимо за земния наблюдател, скрито от диска на Луната. То се наблюдава, когато Луната е между Слънцето и Земята и трите небесни тела се намират на една линия. Времетраенето на пълната фаза е обикновено между 2 и 3 минути, но може да достигне и до 7. Въпреки честата проява на този феномен, то остава сравнително рядко явление за дадено място от земната повърхност, като пълно слънчево затъмнение в определена точка на Земята се случва средно веднъж на 370 години.


 
ГОРДЪН МАТЮ СЪМНЪР Печат Е-мейл
29 Jun 2008
 Image Знаете ли кой е той? Ще ви подскажем малко – възходът му започва като баскитарист на групата “The Police “ през 1977г. Неговият истински връх обаче е соловата му кариера и изявите му като композитор. Когато го молят да разкаже за живота си преди музиката до го обсеби, той обикновено казва: Роден съм на 2 октомври 1951г. в Нюкасъл –Англия. Баща ми е млекар, а майка ми -  фризьорка. Имам още един брат – Филип, и две сестри - Анджела и Анита.
 Детството ми мина край корабостроителниците в североизточна Англия, после дойде университетът, учителстването в девическото училище,
Продължава...
 
В ПАМЕТ НА ШАВАРШ АРТИН Печат Е-мейл
26 Jun 2008
  ImageПомните ли го - големият български фотограф, който снимаше така, сякаш  се надлъгваше  със светлината и измъкваше от нея своите фотообрази като нарисувани?
Наскоро след смъртта му, неговите колеги организираха фотоконкурс “Шаварш Артин” за стойностна фотожурналистика и поканиха за журиране свои колеги от агенция Ройтерс – едно напълно заслужено и съизмеримо ниво за името на Шаварш Артин.
Във фотонадпреварата на тазгодишния втори конкурс за млади фоторепортери “Шаварш Артин” премериха


Продължава...
 
МУЗЕЙ НА ЗДРАВЕТО Печат Е-мейл
02 Jun 2008
ImageТой се намира в Холандия - на 35 км от Амстердам в градчето Ухстхест /Oegstgeest/ и освен че е невероятен, уникален и за сега единствен в света, музеят всъщност е създаден с образователна цел. Той е наречен "Тялото" /Corpus/ - някой дори му казват "Туловището" и всъщност представлява уникален пътеводител из човешкото тяло. Неговите създатели държат да се види нагледно как функционира тялото ни и как влияе върху неговото здраве режимът ни на хранене и физическото натоварване.
Погледнат от вън - а той се вижда дори от борда на самолет,  който каца на голямото летище Схипхол /Sciphol/, музеят представлява
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 93
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България