Начало arrow Полезното
 
Friday, March 23 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
ОПАСЕН ОГНЕН ТАНЦ Печат Е-мейл
09 Aug 2007
 Image
      Владeят го до съвършенство единствено мълниите и го изпълняват винаги с различни стъпки, с невероятни  фигури и страхотни светлини. Не е имало и никога няма да има две еднакви мълнии –всяка по различен начин раздира небето, но по еднакъв начин поразява всичко, което се изпречи на пътя й. И хората също. Единствената им защита по време на гръмотевични бури е правилното поведение.
   “Мълниите най-често падат там, където проводимостта на въздуха е най-висока, а тя е по-голяма  винаги около места с високи  метални конструкции,  водоеми, пещери и планински райони".


Продължава...
 
ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ Печат Е-мейл
06 Jun 2007
   
Image 
    С тази проста истина се сблъскват част от мъжете след 50-те и изпадат в паника, защото още по-страшно от засечката и неможенето е... да си признаеш и да потърсиш помощ. Макар че от друга страна погледнато, проблемът е стар като света и много от чудодейните рецепти от билки и подправки за стимулиране на мъжката потентност са достигнали до наши дни едва ли не от времето на Адам и Ева. Някога жен-шенът, индийското орехче, ванилията, кардамонът, целината, чубрицата, джинджифилът,  земните гъби-трюфелите и жълтият кантарион, са били сред най-надеждните афродизиации за мъже, страдащи от полова немощ.
Продължава...
 
КАПАН ЗА ЗАВИСИМОСТИ Печат Е-мейл
01 May 2007
Image 
     Заложили са го група специалисти – психолози и психотерапевти, само на 52 километра от София, с намерението да помагат на хора, изпаднали в зависимост от дрога, алкохол, секс и хазарт.
     Всъщност става дума за специална програма и за специално пригодена за тази цел къща в с. Буново, която вече си има и име – “Ново начало”.
    “Имаме 24 часова програма, базирана на терапевтична смесена общност от момчета и момичета”- разказва Атанас Железчев - един от психолозите в къщата.
- Какъв капацитет има тази къща – колко човека можете да вземете в програмата?
- В момента можем да вземем 18 души – това е максимумът. 

Продължава...
 
ХОДЕТЕ ПО-ЧЕСТО НА МАЧ Печат Е-мейл
15 Apr 2007
  
 Image
 Такъв е съветът на психотерапевтите към всички мъже, които имат проблем с общуването и свободното изразяване на чувствата. Според тях това е най-леката, най-приятната и най-успешната терапия, която може набързо да преобрази не само живота на затворените и срамежливи представители на силния пол, но и на техните близки.
   Всъщност идеята тръгва от добрата стара Англия, където лечението на мъже с проблемно общуване чрез симулация на футболна игра, там  вече набира скорост. Пациентите на   психотерапевтите-новатори обикновено са разделени на групи по 11 и в играта-терапия се включват всички позиции, които съответстват на действителната футболна игра – вратари, защита, средна линия , нападатели и... публика.

Продължава...
 
Деца, грабвайте четките и боите! Печат Е-мейл
17 Mar 2007
 
 Image
  И ако сте на възраст от 5 до 11 години, веднага се огледайте за пушачи наоколо. Ако пък си ги имате в къщи и ви е дошло до гуша да повтаряте, че ви тровят, изхитрете се и нарисувайте своята молба към тях да спрат цигарите. Колкото по-оригинало и нестандартно кажете своето рисувано “Не на цигарите”, толкова по добре, защото... освен че ще накарате мама и тате да се замислят, дали да продължават да пушат и да застрашават здравето на децата си, с тези рисунки вие можете да участвате и в ХІ Международен конкурс за детска рисунка “Не на цигарите!” Негови организатори са Италианската Национална Асоциация за борба срещу раковите заболявания, Министерството на здравеопазването и Националният център по опазване на общественото здраве към него. 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 Следваща > Последна >>

Резултати 109 - 113 от 113
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България