Начало arrow Полезното
 
Tuesday, October 20 2020
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
КАПАН ЗА ЗАВИСИМОСТИ Печат Е-мейл
01 May 2007
Image 
     Заложили са го група специалисти – психолози и психотерапевти, само на 52 километра от София, с намерението да помагат на хора, изпаднали в зависимост от дрога, алкохол, секс и хазарт.
     Всъщност става дума за специална програма и за специално пригодена за тази цел къща в с. Буново, която вече си има и име – “Ново начало”.
    “Имаме 24 часова програма, базирана на терапевтична смесена общност от момчета и момичета”- разказва Атанас Железчев - един от психолозите в къщата.
- Какъв капацитет има тази къща – колко човека можете да вземете в програмата?
- В момента можем да вземем 18 души – това е максимумът. 

Продължава...
 
ХОДЕТЕ ПО-ЧЕСТО НА МАЧ Печат Е-мейл
15 Apr 2007
  
 Image
 Такъв е съветът на психотерапевтите към всички мъже, които имат проблем с общуването и свободното изразяване на чувствата. Според тях това е най-леката, най-приятната и най-успешната терапия, която може набързо да преобрази не само живота на затворените и срамежливи представители на силния пол, но и на техните близки.
   Всъщност идеята тръгва от добрата стара Англия, където лечението на мъже с проблемно общуване чрез симулация на футболна игра, там  вече набира скорост. Пациентите на   психотерапевтите-новатори обикновено са разделени на групи по 11 и в играта-терапия се включват всички позиции, които съответстват на действителната футболна игра – вратари, защита, средна линия , нападатели и... публика.

Продължава...
 
Деца, грабвайте четките и боите! Печат Е-мейл
17 Mar 2007
 
 Image
  И ако сте на възраст от 5 до 11 години, веднага се огледайте за пушачи наоколо. Ако пък си ги имате в къщи и ви е дошло до гуша да повтаряте, че ви тровят, изхитрете се и нарисувайте своята молба към тях да спрат цигарите. Колкото по-оригинало и нестандартно кажете своето рисувано “Не на цигарите”, толкова по добре, защото... освен че ще накарате мама и тате да се замислят, дали да продължават да пушат и да застрашават здравето на децата си, с тези рисунки вие можете да участвате и в ХІ Международен конкурс за детска рисунка “Не на цигарите!” Негови организатори са Италианската Национална Асоциация за борба срещу раковите заболявания, Министерството на здравеопазването и Националният център по опазване на общественото здраве към него. 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 Следваща > Последна >>

Резултати 136 - 138 от 138
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България