Начало arrow Полезното
 
Thursday, August 17 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
ЗА СИГУРНА ДИАГОЗА "ГЛАУКОМА" Печат Е-мейл
25 Apr 2015
ImageГлаукомата  е едно сборно заболяване. Има различни видове глаукоми и когато се правят изследвания за глаукома, трябва да се има предвид този факт - съветва доц. Ботьо Ангелов.

- Коя е най-често срещаната глаукома?

- Най-често срещана е първичната откритоъгълна глаукома, по-рядко закритоъгълната. Има и вторични глаукоми, които се дължат на други очни или общи заболявания. Съществува и вродена глаукома. Заболяването засяга около 2% от населението над 40 г. в цял свят. 

 

 


Продължава...
 
ПЪРВАТА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ Печат Е-мейл
07 Mar 2015

ImageОткога едно дете трябва да започне да се учи да се грижи за своите зъби? Кога родителите трябва да купят първата му четка за зъби и да му покажат как трябва да си служи с нея? На каква възраст? Отговорите на тези въпроси търсим от проф. Милена Пенева, национален консултант по дентална медицина и ръководител Катедра Детска Дентална Медицина в МУ-София. 
- Грижите за зъбите на малкото дете трябва да започнат от  момента, в който те 


 

Продължава...
 
ОПАСНИТЕ МИКРОКЪРЛЕЖИ Печат Е-мейл
01 Feb 2015
ImageСпоред д-р Тихомир Мустаков, от Клиника по алергология и астма към УМБАЛ Александровска, "през зимата повече стоим в къщи, прозорците се отварят за малко, колкото да влезе свеж въздух за няколко минути и бързо затваряме заради студа и така даваме възможност на микрокърлежите да се храят и размножават спокойо.
- С какво всъщост се храят тези невидими за 

Продължава...
 
БЕЗЦЕННАТА МАЙЧИНА КЪРМА Печат Е-мейл
18 Jan 2015
ImageМайчина кърма или адаптирани млека за кърмачета - коя е по добрата храна за новородените? И може ли едно адаптирано мляко да се конкурира с майчината кърма - отговорът е на дългогодишния акушер-гинеколог д-р Валентина Григорова.
- Адаптираните млека в никакъв случай не са лоши, но колкото и да е хубаво едно 
Продължава...
 
ШИПКИТЕ ДАРЯВАТ ЗДРАВЕ Печат Е-мейл
11 Dec 2014
ImageСтане ли дума за шипки, специалистите по хранене са категорични, че те са много ценен плод. Доц. Даниела Попова , началник на Клиника по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика в  УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ” дори твърди, че   "можем да гледаме на шипките като на една съкровищница от витамини".  Според нея "плодът, който остава по шипковите храсти в края на лятото, може да ни  дари с много здраве. Той разбира се е 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 28 - 36 от 108
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България