Начало arrow Полезното
 
Tuesday, October 20 2020
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
ОТНОВО ЗАМИРИСА НА МОРЕ Печат Е-мейл
08 Jun 2015
ImageПо родните плажове откриха летия сезон, а от БЧК обявиха началото на Седмица по водно спасяване, през която отново напомниха правилата, които никога не трябва да забравяме, за да завърши почивката ни със същото настроение, с което сме я започнали. Доц. Стоян Андонов е председател на Националната комисия по водно спасяване и всяка година отправя своите съвети към всички, които тръгват към морето, езерата, язовирите или реките на страната ни. “Първото нещо, което трябва да се знае е дали обекта, в който 

Продължава...
 
ЦЯЛО, ПОЛОВИНКА ИЛИ ЧЕТВЪРТИНКА Печат Е-мейл
25 May 2015
ImageМожем ли да си разрешим да делим таблетните форми на лекарствата, които вземаме, на две, на три или на четири части, без да сме се посъветвали със своя лекуващ лекар или поне с фермацевта от аптеката, в която сме ги купили? Компетентият отговор е на магистър-фармацевт Димитрия Стойкова, зам. председател на БФС.
„Повечето фармацевтични производители, когато произвеждат 
Продължава...
 
С БОЛЕН ОТ ХОББ В СЕМЕЙСТВОТО Печат Е-мейл
24 May 2015
ImageКак едно семейство трябва да обгрижва своя близък болен от ХОББ / хронична обструктива белодробна болест/? Търсим отговор на този въпрос от лекторите на специалия курс за обучение на респираторни медицински сестри за работа с пациенти с ХОББ, който се проведе от 8-ми до 10-ти май в гр. Пловдив .
 „Едно семейство в България, в което има болен от ХОББ, трябва да бъде спокойно за това, че този човек ще има достъп, регулиран и регламентиран от държавата, до

Продължава...
 
ЗА СИГУРНА ДИАГОЗА "ГЛАУКОМА" Печат Е-мейл
25 Apr 2015
ImageГлаукомата  е едно сборно заболяване. Има различни видове глаукоми и когато се правят изследвания за глаукома, трябва да се има предвид този факт - съветва доц. Ботьо Ангелов.

- Коя е най-често срещаната глаукома?

- Най-често срещана е първичната откритоъгълна глаукома, по-рядко закритоъгълната. Има и вторични глаукоми, които се дължат на други очни или общи заболявания. Съществува и вродена глаукома. Заболяването засяга около 2% от населението над 40 г. в цял свят. 

 

 


Продължава...
 
ПЪРВАТА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ Печат Е-мейл
07 Mar 2015

ImageОткога едно дете трябва да започне да се учи да се грижи за своите зъби? Кога родителите трябва да купят първата му четка за зъби и да му покажат как трябва да си служи с нея? На каква възраст? Отговорите на тези въпроси търсим от проф. Милена Пенева, национален консултант по дентална медицина и ръководител Катедра Детска Дентална Медицина в МУ-София. 
- Грижите за зъбите на малкото дете трябва да започнат от  момента, в който те 


 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 63 от 138
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България