Начало arrow Полезното
 
Tuesday, October 17 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
СЪННА АПНЕЯ Печат Е-мейл
23 May 2011

ImageКойто не знае какво точно представлява това заболяване, може да се довери на това интервю с доц. Иван Стайков, невролог от болница „Токуда“.

- Сънната апнея засяга 4% от мъжете и 2% от жените в активна възраст. Това заболяване причинява нарушаване на дишането по време на сън.

- Как го нарушава?

- Ами в прав текст казано спира дишането за  повече от 10 секунди или и това спиране се нарича апнея.

- Това опасно ли е? 

Продължава...
 
ОПАСНИТЕ ДИСЛИПИДЕМИИ Печат Е-мейл
08 May 2011
ImageДислипидемиите представляват заболявания на обмяната на веществата, при които имаме завишени стойности на липидите – обяснява на разбираем език д-р Морис Цолов.

- Какво представляват липидите?

- Това са общият холестерол с така наречените лош и добър холестерол и триглицеридите. В човешкия организъм винаги е имало и ще има мастни вещества, т.е. холестерол, който практически представлява една от основните съставки на клетъчните  

Продължава...
 
ТУБЕРКУЛОЗА В СЕМЕЙСТВОТО Печат Е-мейл
08 May 2011

ImageАко живеем  в един дом с болен от туберкулоза има голяма вероятност да се заразим защото бактериите проникват навсякъде – и във въздуха, и в дрехите, и в храната, и по пода. Как да се предпазим?

  1. Трябва да настаним болния от нашето семейство в болница.  Така той ще се лекува и след няколко месеца вече няма да пръска зараза наоколо. Ако се налага  да отложим настаняването на болния в болнично заведение, най-добре е той да остане сам в отделна стая, далеч от останалите членове на    семейството и  особено от децата. На всички 

Продължава...
 
СЕМЕЙСТВОТО, ДЕЦАТА, ЗДРАВЕТО Печат Е-мейл
02 Apr 2011

Image"За да са здрави децата ни, трябва имунната им система да функционира нормално" , предупреждават непрекъснато специалистите от Българската  детската педиатрична асоциация с председател проф. Евгени Генев. 

- Коя е важната храна за имунната система на децата?

- Консумацията на месото е много важно. Всички имунни тела са белтъчни тела. Няма от каква друга  

Продължава...
 
И БРЕМЕННИТЕ С РЕЖИМ ЗА ХРАНЕНЕ Печат Е-мейл
27 Mar 2011

ImageИзготвила го е д-р Диди Димова, акушер-психолог и преподавател в софийско училище за бъдещи родители.Тя гарантира, че „ако го следва, бременната не само че няма да бъде лишена от нищо, но ще знае точно в кой час какво може да си позволи, за да няма трупане на излишни килограми, да няма задръжка на течности,  оттоци и целулит“.  

- Има ли непозволени храни в този режим?


 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 63 от 109
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България