Начало arrow Полезното
 
Wednesday, June 28 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
АСПИРИНЪТ- ВЕЧНОТО ЛЕКАРСТВО Печат Е-мейл
10 Oct 2009

ImageНе е за вярване, но до тук той е навъртял неподозирано дълга биография. Първите му изяви като лек за облекчаване на болката и смъкване на високата температура  обаче  нe са  като таблетка, а като пудра от кора на върба, която някогашните лечители набързо стривали в случай на нужда. С една дума  този лек тогава не е имал нищо общо с науката. 
Едва през 19-ти век започват да се правят интересни открития в областта на синтеза на този т.н. във фармацевтиката “предшественик на аспирина” и най-

Продължава...
 
БЯЛО, ПО-БЯЛО, НАЙ-БЯЛО Печат Е-мейл
16 Aug 2009

ImageТози ефект при цвета на зъбите може да се постигне вече и при домашни условия. В момента специална кампания, при това безплатна, осигурява консултация със специалист как точно става това. Ако отидете по този повод при д-р Теодора Недялкова от Стоматологични клиники “Недялков”, тя непременно ще ви информира и за причините, поради които с годините зъбите ни потъмняват.
Основните причини за оцветяването на зъбите, това са оцветяващите храни - кафе, червено вино, плодове...  Oт тях черешите и вишните са много активни в това отношение, цигарите също. Тютюнопушенето е една от причините за неприятно оцветените

Продължава...
 
ТРУДНА ХИПЕРТОНИЯ Печат Е-мейл
14 Aug 2009

ImageТака лекарите наричат високото кръвно налягане, което не може да се oвладее само с лекарства .”В такива случаи, за да се постигнат добри резултати, е нужна и промяна в начина на живот и поведение на самия пациент – съветва проф. Светла Торбова.
- Какво точно имате предвид, проф. Торбова?
-Тези хора, които са с трудно лечима хипертония, трябва да спазват на първо време здравословните принципина живот и един от тях е начинът на хранене. Те трябва да възприемат т.н. ДАШ ДИЕТА, която у нас е популярна като СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ДИЕТA.
- Какво включва тя?  Продължава...
 
АКО СЕ РАЗВЕЖДАТЕ Печат Е-мейл
10 Jul 2009

ImageИ отношенията ви са дотам влошени и нетърпими, по-добре е да потърсите помощта на предразводен консултант. Особено ако се търси решение за родителсите права над детето и всеки от вас дърпа чергата към себе си, без да се интересува какво става в душата му и какво точно иска то. А според психолога Боянка Корнажева в 90% от случаите децата искат да си имат и майка, и татко, независимо от това, което се случва между двамата родители.
- Какво представлява предразводната консултация и защо тя е подходяща за съпрузи, които са вдигнали твърде 

Продължава...
 
В НАЧАЛОТО БЕ УСМИВКАТА... Печат Е-мейл
09 Jul 2009

ImageТова ще бъде записано един ден в Библията на здравето, убеден е психологът Юрий Синенко, основател и директор на Института по приложна психология и физиопрофилактика у нас. Неговият мотив за това твърдение звучи съвсем логично - "светът около вас е огледало – вие се усмихвате, усмихва се и той". През неговата Школа за здраве и хармонично развитие вече са минали доста хора, които по една или друга причина са усетили нужда от психологическа подкрепа в битката с напрегнатия живот, стреса и здравословните проблеми.
 Юрий Синенко е разработил специална 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 106
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България