Начало arrow Полезното
 
Wednesday, June 28 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
ГОРЕЩО, ПО-ГОРЕЩО, НАЙ-ГОРЕЩО... Печат Е-мейл
05 Apr 2009
ImageНа този игра ще играят тези дни всички двойки, които са си наумили да се включат в надпреварата за родители на “Бебе на годината-2010”. От списание “9 МЕСЕЦА” вече помогнаха с точните дати на горещите дни, в които има вероятност да се зачене бъдещото видно бебе на България - от 9-ти до 14-ти април. Най-горещият между тях обаче е  10-ти април. Не го пропускайте в никакъв случай. Заслужава си дори да си вземете и платен отпуск за това специално занимание и да  го превърнете в предстартов празник – с подходяща нагласа, 
Продължава...
 
ФЕТАЛНА ПРЕНАТАЛНА ДИАГНОСТИКА Печат Е-мейл
01 Apr 2009
ImageПрепоръчва се за всички беременни жени като вид гаранция, че ще родят здраво дете.
Това е най-неувреждащото, достъпно и с нищо необременяващо берменноста и фетоса изследване, от което се получава огромна информация за плода - твърдят специалистите. Това изследване е в основата на намаляване на ранната детска смъртност, защото просто не допуска да се раждат такива деца.
-Какви са най-честите увреждания, които хваща това изследване?


Продължава...
 
СОЛ И ХИПЕРТОНИЯ Печат Е-мейл
08 Feb 2009
 ImageСпециалистите отдавна са открили връзката между тях - прекалената употреба на сол води до високо кръвно налягане. В тази посока тръгва и разговорът с доц. Евгений Стойнов, завеждащ сектор превантивна кардиология в Транспортна болница София.
  - Колко грама сол е нормално да приема човек всеки ден?
- Един здрав човек, който няма сърдечносъдови заболявания, трябва да приема най-много 5-6 грама сол на ден с храната си.
- А за хората с хипертония?Продължава...
 
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ПРЕДГРИПНО ВРЕМЕ Печат Е-мейл
24 Jan 2009
ImageТази година грипът просто ни даде голяма отсрочка, но специалистите напомнят , че срещата с него няма да ни се размине. Той е от типа AH3NV”Брисбейн” и според прогнозите, ще се равихри в началото на февруари. Затова не е зле да вземем предпазни мерки още от сега. Според проф. Връбка Орбецова “така ще се справим по-лесно, даже и да се заразим”. Интервюто с нея е специално за ZonaZdrave.
“Аз смятам, че има много простички неща, които пренебрегваме, а те просто усилват 
Продължава...
 
НЕСТАНДАРТНО И БЕЗ ЗАБРАНИ Печат Е-мейл
19 Jan 2009
ImageТакава е кампанията, свързана с тютюнопушенето на фондация “Зеленодиво”. Тя стартира в края на миналата година и вече набира скорост. Според Юлия Цветкова, тази кампания залага на една нова и различната формула - това е личният информиран избор, който във фондацията са нарекли “Културата да дишаш”. 
 “Ние започваме една итерактивна кампания не срещу, не против, а кампания, засягаща тютютопушенето. Не искаме да се размахва пръст срещу пушачите, а искаме да обърнем внимание на този общественозначим феномен и да го изследваме в различните му аспекти
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 82 - 90 от 106
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България