Начало arrow Полезното
 
Saturday, October 21 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
В ЗАЩИТА НА КЪРМЕНЕТО Печат Е-мейл
12 Mar 2008
ImageТакава е основната задачата на Първата Национална конференция по кърмене, която ще се проведе в Плевен на 14-ти и 15-ти март. “В света отново се заговори, че майчината кърма е най-добрата храна за детето, което току що се е родило – припомня доц. д-р Станка Маринчева. Тя е единствената храна, която трябва да се дава на новороденото и на бебето през първата година от живота му, защото има много предимства пред изкуствените млека. Първото и най-важното от тях е, че тя е човешко мляко. Всяко друго мляко, по колкото и добър начин да бъде произведено, то е създадено на базата на някои животински млека. Съставът на майчината кърма по отношение на белтъци, масти и въглехидрати е съобразен с храносмилателната система на току що роденото дете. Природата така го е заложила.
Продължава...
 
СПИН - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА НЕГО Печат Е-мейл
28 Nov 2007
 Image
    От началото на месец ноември до сега,всеки ден у нас е бил регистриран по един болен от спин. До месец август броят на регистрираните серопозитивни в България е бил 796. Тези тревожни данни изнесе от доц. Д-р Татяна Червенякова – национален консултант по инфекциозни болести, по повод 1-ви декември - Световния ден за борба със спин.
- Какъв е пътят за заразяване със спин?  
- Основният път за заразяване с инфекцията е половият. Но заразата може да дойде и чрез употреба венозно на наркотични вещества.
- Целувката може ли да донесе спин?
- Не. Теоретично би могло, но това зависи от концентрацията на вируса, от възможността

Продължава...
 
ИГРАЕ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ДЕТЕТО ВИ? Печат Е-мейл
03 Oct 2007
  
Image 
   Този въпрос ще ви зададе непременно общопрактикуващият лекар, когато заведете детето си на задължителния ежегоден профилактичен преглед. И ако той прецени, че то е понатрупало повечко килограми от нормалните за възрастта му, ще ви препоръча не само смяна в начина на хранене и повече движение, но и преглед при кардиолог.Това не бива да ви притеснява, защото според доц. Владимир Пилософ, републикански детски кардиолог и член на  Управителния съвет на дружеството по кардиология, поне три пъти преди навършване на пълнолетие родителите трябва задължително да консултират децата си с  кардиолог – преди постъпване в детска   градина,  преди училище и в
 
Продължава...
 
АКО ПОПАДНЕТЕ НА ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА Печат Е-мейл
06 Sep 2007
Image 
     А  че  те  съществуват,  признаха  официално  и  от  ИАЛ/Изпълнителна агенция по лекарствата/. Само през август по нашите аптеки бяха засечени един некачествен антибиотик /Гентамицин/, производство на “Ветпром”- България, който беше изтеглен от аптечната мрежа за 48 часа. Преди него бяха открити и блокирани няколко партиди нередовни таблетки “Ксеникал”/      за отслабване/. Специалисти от Министерството на здравеопазването попаднаха на неразрешена продажба у нас на таблетки в секс-шопове, които са опасни за здравето.  Става въпрос за "Камагра" и "Ловегра", както и за геловете “Апкалис”, “Камагра” и “Ловегра”. В страната ни се вихри и търговия  с хранителна добавка от хрущял на акула/ под формата на капсули, американско производство/, която може да
 

Продължава...
 
ГАРАНТИРАНА СИГУРНОСТ Печат Е-мейл
13 Aug 2007
  
 Image
     Ще я  усетите  веднага  с  уникалния  по  своите  свойства  и  възможности   медикамент “Хидрасек”, който еднакво бързо и добре помага на кърмачета, деца и възрастни в битката със стомашно-чревните разстройства, които обикновено наричаме диарии.
    “Разстройството е сериозен проблем – загрижено разяснява д-р Гергана Петрова от детската клиника на Александровска болница. Има случаи, когато то за часове се развива. Започне  ли, трябва веднага да се търси лекар. Много хора подценяват факта, че диарии има и през зимата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 Следваща > Последна >>

Резултати 100 - 108 от 109
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България