Начало arrow Полезното
 
Tuesday, May 22 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
АХ ТИ БЯЛО ВИНЦЕ, ЩО НЕ СИ ЧЕРВЕНО... Печат Е-мейл
16 Oct 2008

 ImageТака се пее в песента от векове, а едва наскоро учените разгадаха защо червеното вино си има повече почитатели от бялото. Освен че е по-вкусно и върви почти с всякакъв вид храна, то е и по-здравословно от бялото, защото е богато на антиоксиданти. 
А и съвременната наука е категорична – приемането на повече антиоксиданти пази здравето и забавя стареенето. 
Освен това вече се знае , че въпросните антиоксиданти т.е. молекулите, които предпазват 

Продължава...
 
ТАБЛЕТКА АСПИРИН ЗА ЗДРАВО СЪРЦЕ Печат Е-мейл
07 Oct 2008

 ImageТя се взема всяка вечер, тъй като рискът от инфаркт или инсулт е най-голям в ранните сутрешни часове. Не става въпрос обаче за обикновен аспирин от 300мг, а за Аспирин -Протект, който съдържа само 100 мг ацетилсалицилова киселина – доза достатъчна, за да ви пази от сърдечно съдови заболявания. Тази киселина намалява възможността от запушване на кръвоносните съдове, а точно запушването на кръвоносните съдове е причина за инфарктите и инсултите.  Макар че трябва да се взема

Продължава...
 
ХИМАЛАЙСКА КРИСТАЛНА СОЛ Печат Е-мейл
28 Sep 2008
 ImageТя е розова на цвят, но независимо от това си е спечелила името „бялото злато на планетата“. Вероятно защото съдържанието на основните 84 минерала, от които човешкият организъм се нуждае, в нея е най-голямо. Освен това тази сол е чиста, незамърсена и без добавки. Начинът й на добиване/ не на производство/ е прост и изцяло ръчен - изкопава се, измива се на ръка и се изсушава на слънце.
Розовата сол се среща само в Хималаите и според учените, появата й е свързана с определени  геоложки процеси по тези земи, случили се преди 250 милиона години. Тогава  лънцето пресушило съществуващите по онова време океани, а светлинната му енергия  
Продължава...
 
АЛО, СМЕТКА ТОК МОЛЯ! Печат Е-мейл
24 Sep 2008
 ImageАвтоматична проверка на сметките за ток на телефон 0700 10 010 предлага на абонатите си ЧЕЗ, съобщават от пресцентъра на компанията. 
И битови, и стопански абонати, могат да проверяват дължимите суми за консумирана електроенергия чрез интерактивно гласово меню (IVR) на горещия телефон на дружеството. 
Потребителите трябва да се свържат с денонощна телефонна линия, 

Продължава...
 
ДА ПОЛЕТИШ С ЕДНО КРИЛО Печат Е-мейл
21 Aug 2008
 ImageОткакто в небето над Сопот започнаха редовно да кръжат стотици парапланери, местните хора направо луднаха по този спорт. За някой от тях полетът с красивото шарено крило се превърна в мечта, за други – в мярка за самочувствие, а за трети - в начин да се подложиш на изпитание и да се изправиш срещу собствените си страхове.
Дълго време носила от всичко по-малко в себе си и Катя Адърска, докато накрая се решла и полетяла.
 “Аз се гордея с това, че събрах кураж да
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 Следваща > Последна >>

Резултати 100 - 108 от 117
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България