Начало arrow Полезното
 
Sunday, December 17 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Полезното
СПЕЦИАЛНО УЧИЛИЩЕ Печат Е-мейл
05 May 2008
ImageТо се организира от спиание “9 месеца” и е само за бъдещи майки и татковци. Присъствието там не е задължително, но който веднъж го е посетил, вече знае колко полезни и важни неща се научават в това необикновено училище. И колко нови познанства се завързват, и колко полезна информация се обменя... Така че, няма да сбъркате ако проследите точно графика на часовете във вашия град и не пропуснете нито един от тях. Входната такса е 4 лв., но те са повече за почерпката, отколкото за обучението.
София
На 08.05.2008 г. от 9.30 ч. в пицария "Мис Каприз" ул. “Коста Лулчев” 13,/зад х. "Плиска"/ – Д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България ще представи темата “Основни принципи на хомеопатията. Хомеопатично лечение по време на бременност.”
Продължава...
 
В ЗАЩИТА НА КЪРМЕНЕТО Печат Е-мейл
12 Mar 2008
ImageТакава е основната задачата на Първата Национална конференция по кърмене, която ще се проведе в Плевен на 14-ти и 15-ти март. “В света отново се заговори, че майчината кърма е най-добрата храна за детето, което току що се е родило – припомня доц. д-р Станка Маринчева. Тя е единствената храна, която трябва да се дава на новороденото и на бебето през първата година от живота му, защото има много предимства пред изкуствените млека. Първото и най-важното от тях е, че тя е човешко мляко. Всяко друго мляко, по колкото и добър начин да бъде произведено, то е създадено на базата на някои животински млека. Съставът на майчината кърма по отношение на белтъци, масти и въглехидрати е съобразен с храносмилателната система на току що роденото дете. Природата така го е заложила.
Продължава...
 
СПИН - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА НЕГО Печат Е-мейл
28 Nov 2007
 Image
    От началото на месец ноември до сега,всеки ден у нас е бил регистриран по един болен от спин. До месец август броят на регистрираните серопозитивни в България е бил 796. Тези тревожни данни изнесе от доц. Д-р Татяна Червенякова – национален консултант по инфекциозни болести, по повод 1-ви декември - Световния ден за борба със спин.
- Какъв е пътят за заразяване със спин?  
- Основният път за заразяване с инфекцията е половият. Но заразата може да дойде и чрез употреба венозно на наркотични вещества.
- Целувката може ли да донесе спин?
- Не. Теоретично би могло, но това зависи от концентрацията на вируса, от възможността

Продължава...
 
ИГРАЕ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ДЕТЕТО ВИ? Печат Е-мейл
03 Oct 2007
  
Image 
   Този въпрос ще ви зададе непременно общопрактикуващият лекар, когато заведете детето си на задължителния ежегоден профилактичен преглед. И ако той прецени, че то е понатрупало повечко килограми от нормалните за възрастта му, ще ви препоръча не само смяна в начина на хранене и повече движение, но и преглед при кардиолог.Това не бива да ви притеснява, защото според доц. Владимир Пилософ, републикански детски кардиолог и член на  Управителния съвет на дружеството по кардиология, поне три пъти преди навършване на пълнолетие родителите трябва задължително да консултират децата си с  кардиолог – преди постъпване в детска   градина,  преди училище и в
 
Продължава...
 
АКО ПОПАДНЕТЕ НА ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА Печат Е-мейл
06 Sep 2007
Image 
     А  че  те  съществуват,  признаха  официално  и  от  ИАЛ/Изпълнителна агенция по лекарствата/. Само през август по нашите аптеки бяха засечени един некачествен антибиотик /Гентамицин/, производство на “Ветпром”- България, който беше изтеглен от аптечната мрежа за 48 часа. Преди него бяха открити и блокирани няколко партиди нередовни таблетки “Ксеникал”/      за отслабване/. Специалисти от Министерството на здравеопазването попаднаха на неразрешена продажба у нас на таблетки в секс-шопове, които са опасни за здравето.  Става въпрос за "Камагра" и "Ловегра", както и за геловете “Апкалис”, “Камагра” и “Ловегра”. В страната ни се вихри и търговия  с хранителна добавка от хрущял на акула/ под формата на капсули, американско производство/, която може да
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 Следваща > Последна >>

Резултати 100 - 108 от 110
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България