Начало arrow Новото
 
Thursday, October 19 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Новото
Изберете секциаята от която се интересувате и щракнете върху нея.

ПЪРВИЯТ ГЕРБ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО Печат Е-мейл
29 Mar 2015
ImageОт месец февруари в Регионалния историчски музей гр. Велико Търново стартира интересна инициатива, наречена „Непознатото наследство“ , в рамките на която, всеки месец, в продължение на една година, ще се предствя по един непоказван до сега експонат, свързан с историята на града. Има още десетина дни, през които ще можете да видите първия герб на старопрестолия град, изложен там. За него с гордост говори г-жа Теменуга Георгиева, уредик на музея.
- Първият герб на Велико Търново е по проект на 
Продължава...
 
АКО СЕ НАЛАГА ПРОТЕЗИРАНЕ Печат Е-мейл
05 Mar 2015
ImageАко по една или друга причина сте загубили крайник и се налага протезиране, а вие живеете далеч от големите градове, нямате близки и трудно се придвижвате, вече можете да разчитате на безплатните услуги на първата у нас мобилна лаборатория за протези и ортези, създадена по идея на доц. Владислав Иванов, който ползва опита на Канада и Северна Африка при нейното организиране.
- Какво представлява тази подвижна лаборатория, доц. Иванов? 
- Нагледно казано, тя представлява един камион, който е
Продължава...
 
В ПОМОЩ НА ПСОРИАТИЦИТЕ Печат Е-мейл
02 Mar 2015
ImageСпециална книжка ще помага на болните от кожен псориазис да научат повече за своето заболяване и за начините, по които да се справят с него. Тя e съвместно издание на НЗОК и Български пациентски форум и може да бъде намерена в кабинетите на кожите лекари в цялата страна. На представянето й, д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК, коментира, че „тази брошура е пример как трябва да работи  НЗОК с пациентските организации.Целта на тази брошура е да информира болните от кожен псориазис за всичко онова, което
Продължава...
 
ХЕМОФИЛИЯТА ОТБЛИЗО Печат Е-мейл
12 Jan 2015
ImageПоглеждаме към това заболяване с помощта на доц. Валерия Калева, началник на Клиника по детска онкохематология в унивеситетска болница „Света Марина“ във Варна, един от създателите на първия център, който е сертифициран за хемофилия и талесимия в България и ръководител на Катедрата по педиатрия към МУ Варна. 
„Хемофилията е наследствено заболяване, което се проявява с различни кръвоизливи. И това е в разултат на 
Продължава...
 
ЗА ДА НЯМА РАЗПЛАКАНИ РОДИТЕЛИ Печат Е-мейл
27 Oct 2014
ImageЗа да се раждат здрави деца, за  да няма разплакани родители,  вече е възможно още от 9-та гестационна седмица бременната жена да направи определени изследвания, за да разбере дали детето в нея се развива нормално. 
Какви са тези изследвания, обяснява специално за ZonaZdrave Марина Григорова, мениджър проекти в МN GENOMIX.

- Наричат се "Прена Тест". Този тест не носи никакъв риск за здравето нито на майката, нито на бебето. Той се прави с венозна кръв, с вземане на кръв от вената на бременната жена. Така достатъчно рано може да се разбере и прецени дали има проблем с тази бременост или не.
- Ако се окаже, че има проблем?


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 52
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България