Начало arrow Новото
 
Friday, October 20 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Новото
Изберете секциаята от която се интересувате и щракнете върху нея.

ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА С ФОРМУЛЯР 112 Печат Е-мейл
21 Oct 2007
   ImageТой е много важен за всички болни от страните членки на ЕС, които по една или друга причина не могат да се лекуват в собствената си страна и кандидатстват за лечение в чужбина. “Този формуляр е всъщност предварително разрешение на компетентната здравноосигурителна институция на съответната страна, с който тя изразява своето съглсие нейния здравноосигурен гражданин да бъде лекуван в друга държава, член на Европейския Съюз, за определен период от време, в конкретна държава и в конкретно болнично заведение. Като същата  тази  компетентна  институция се ангажира да заплати за оказаната медицинска помощ - уточнява  г-жа Жермена Въткова, директор на Дирекция   Европейска интеграция и Международно  сътрудничество в НЗОК.
Продължава...
 
НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС "АЗ СЪЗДАВАМ ЕВРОПА" Печат Е-мейл
12 Sep 2007
       
 Image
     Ако си пълен с идеи и си на възраст  между 14 и 20 години, тогава непременно трябва да участваш в националния  младежки конкурс ”Аз създавам Европа”. Той се организира от Представителството на Европейската комисия в България и ти дава възможност да премериш сили с други инициативни млади хора на твоята възраст, които мечтаят да бъдат забелязани и оценени като автори на нещо значимо, трайно и обществено полезно. 

Продължава...
 
КРЕДИТ "ИСКАМ БЕБЕ" Печат Е-мейл
12 Jun 2007
 Image
     Двеста и седемдесет хиляди са стерилните двойки в страната ни. При едно успешно лечение или ин - витро уплождане 70% от тях биха се сдобили с едно или две деца, което грубо пресметнато означава, че децата на България биха могли да бъдат с 378.000 повече. Само че този вид лечение е скъпо и не всеки може да си го позволи.
   По повод  деня  на  репродуктивното здраве,  16-ти  юни,  Сдружение  “Зачатие”  и  Българската асоциация  по  стерилитет и  репродуктивно  здраве” вече  обявиха  една  възможност за  финансиране  лечението на такива  проблемни  двойки. “Става въпрос за  кредит,  който  ние  предоставяме  целево,  с  оглед

Продължава...
 
Застраховка срещу безплодие Печат Е-мейл
15 Mar 2007
 Image
    Прави се при акушер - гинеколозите и се нарича “замразена яйцеклетка".Освен да се “застраховат” срещу безплодие, това откритие позволява на жените да раждат и след 40 годишна възраст и да предпазват децата си от Синдрома на Даун.
   Според доклада на ООН за развитие на раждаемостта, жените в Западна Европа обикновено вече стават майки между 30 и 39 годишна възраст. Основна причина за това е желанието на съвременната жена да се образова, да изгради успешна кариера и чак след това да създаде поколение. В Бългрия възрастовата граница за раждане на първо дете също започва да се измества към 30 години.
   Ако една млада жена иска да направи кариера и да отложи раждането за години напред, то тя може да замрази свои яйцеклетки, когато е на 20 години – тогава те са най-здрави и най-много на брой, и да ги използва след 35-40 годишната си възраст.
    Първите опити за замразяване на яйцеклетки се извършват през 1988г от д-р Кристофър Чен. Те обаче са несполучливи в по-голямата си част поради факта, че женската яйцеклетка съдържа 70% вода, която при замразяване в течен азот до почти –200градуса, образува кристали. Тъкмо тези кристали се оказали препъни камъка в осъществяването на прекрасната идея на д-р Чен, защото при размразяването, те разкъсвали клетката и фактически я унищожавали.

Продължава...
 
Игра на нерви и водомери Печат Е-мейл
18 Feb 2007
Image 
   Всяко домакинство я познава и ще не ще участва в нея - хваща се на хорото в момента , в който се сдобие със собствено жилище и завещава тропането на деца, внуци и правнуци. До тук нищо лошо, само дето в тази игра единият играч си е извоювал правото сам да определя правилата, а другият е получил незавидната роля безропотно да ги спазва.
  Тези дни определящите правилата от "Софийска вода" напомниха, че на всеки 5 години всяко домакинство е длъжно да си свали водомера и да го занесе за проверка в съответните лицензирани за тази дейност лаборатории. Защо, ще попитате вие? Ами защото тези хитри метални уредчета обичали да въртят номера/ така поне твърдят от "Софийска вода"/ – мерят си те цели пет години / считани от дата им на производство / колко вода преминава през тях и после изведнъж започвали да послъгват и да отчитат по-малко.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 52 от 52
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България