Начало arrow Храненето
 
Friday, December 15 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Храненето
Изберете секциаята то която се интересувате и щракнете върху нея.

НАВИЦИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ ДЕТСТВОТО Печат Е-мейл
30 Oct 2008

 Image Колко и какво хапваме и колко и как се движим – две много важни мерки в  живота ни, които се отразяват и на здравето, и на външния ни вид, и на самочувствието ни. В последно време все повече диетолози и специалисти по хранене, между които и проф. Божидар Попов, съветват чрез движение да поддържаме баланса между килограмите и поетата храна – задължително правило, особено когато става дума за детско хранене.
„Обърнете внимание през последните години какъв е режимът на децата по часове и какво беше примерно преди двадесет години. Преди децата през повечето време играеха 

Продължава...
 
ЗЕХТИНЪТ И НЕГОВАТА ПОЛЕЗНОСТ Печат Е-мейл
12 Aug 2008
 ImageВ днешно време сигурно няма човек, който да не знае, че това растително масло се получава чрез пресоване или намачкване на маслини. Така то не само запазва вкуса, аромата, витамините и всички полезни качества на маслините, но е и единственото масло от растителен произход, което може да се консумира току що пресовано.
Цветът на зехтина зависи много от сезона, през който са брани маслините. Когато е получен от зрели плодове, той има кехлибарено жълт цвят с лек зеленикав оттенък. Производителите, които държат на качеството, обикновено събират маслините в момента, в който  променят своя цвят.
Продължава...
 
ДЖИНЪТ - ГОЛЯМОТО ЛЯТНО УДОВОЛСТВИЕ Печат Е-мейл
13 Jul 2008
 ImageНаричат го даже “пра-пра-старо аристократично лятно удоволствие” от холандски произход, защото неговата история започва в Холандия през 17-ти век, благодарение на физика Францискус Силвиъс. И днес холандците го почитат като създател на на тази прекрасна алкохолна напитка, която успял да сътвори от зърно, като прибавил и хвойнови нотки за специфичен привкус.
Странно е обаче , че в днешно време не холандците, а англичаните държат първенство при производството му и най-известният и широкоразпространен дестилиран джин е Лондон драй джинът-неговата алкохолна основа задължително минава през процес на дестилация,
Продължава...
 
ДИНЯТА ЛЕКУВА И ВТАЛЯВА Печат Е-мейл
01 Jul 2008
Image Тя възстановява киселинния баланс, стимулира храносмилането, усилва перисталтиката на червата и ускорява прочистването на организма от лошия холестерол.
Динята задължително трябва да присъства в менюто на хора, страдащи от подагра, артрити, атеросклероза, запек и хепертония. Включват я в диетата на болни от жлъчка и черен дроб. Тя помага и при анемии, защото е богата на желязо, а лесноусвоимите й захари я правят много полезна и за диабетиците, но най-много  по 200-300гр на ден. При псориазис и екзема се прилага “динено гладуване”.


Продължава...
 
НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО СПАНАКЪТ Печат Е-мейл
11 May 2008
 ImageТой е едногодишно растение, характерно предимно за страните с по-умерен климат. Според древни легенди, спанакът се появява за първи път в Персия /днешен Иран/, а около 200 г. пр. Хр. е пренесен в Китай. В Европа това зелено величие попада едва през средните векове. Отначало арабски заселници го засаждат в Испания и той става доста популярен сред тамошните монаси, които го отглеждат в стопанствата на някои манастири.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 63 от 75
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България