Начало arrow Храненето
 
Friday, December 15 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Храненето
Изберете секциаята то която се интересувате и щракнете върху нея.

ДО КОЛЕДА ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ Печат Е-мейл
13 Dec 2007
 Image
    Наближи ли светлият християнски празник, във всеки дом започват коледните приготовления – почиства се цялото жилище, измиват се прозорците, изпират се пердетата и се слага коледната украса . Обикновено седмица-две преди Коледа се замесват и коледните медени сладки. Те трябва да отлежат поне десетина дни, за да омекнат. А и глазурата им трябва да изсъхне толкова добре, че да стават  и за украса на елхата дори. “Това е най-веселото занимание в семейството”, твърди г-жа Мария Йорданова от гр. Добрич - изрядна домакиня, на която нищо не може да й се опре. А  коледните й сладки надминават всички останали в класацията "вкусно, по-вкусно, най-вкусно". Ето и нейната рецепта: 
Продължава...
 
СПОРЕД АЮРВЕДА Печат Е-мейл
25 Nov 2007
Image 
    Аюрведа е санскритска наука за живота. Нейната история започва преди повече от 5000 години. Най-популярните моменти от учението на Аюрведа са йогата и медитацията. Има обаче още една не по-малко важна част от това учение и тя е свързана с  храненето.
Според принципите на храненето по Аюрведа, най-важно е да се изхвърлят токсините от организма. Доброто здраве зависи от възможността изцяло да се преработват храната, емоциите и усещанията, без те да оставят в организма и душата "отпадъци". Тези отпадъци запушват каналите, по които тече енергията, информацията и храненето, и стават  основа на болестите.


Продължава...
 
КРЪГЛА, ОРАНЖЕВА И СЛАДКА Печат Е-мейл
19 Nov 2007
 Image
    При това почти сестра на пъпеша и динята, защото са от едно семейство. И още един жокер – едни я обичат печена, други варена, трети във вид на щрудел , който ние българите наричаме с не дотам изисканото име “тиквеник”. След такова подсказване вярвам вече не се съмнявате, че става дума за “нейно величество” ТИКВАТА. Биографите й твърдят, че я има на света благодарение на индианците, а в Европа пристигнала пък благодарение на колонизаторите на Северна Америка. Те първи забелязали, че местните индиански племена отглеждат някакъв голям, топчест плод с оранжева вътрешност, от която приготвят различна  и толкова  вкусна  храна, че те на драго сърце го включили в менюто си. 
 
Продължава...
 
И ПРЕЗ ЗИМАТА С ЛЯТО В ДЖОБОВЕТЕ Печат Е-мейл
10 Oct 2007
 Image
    Можем да го имаме благодарение на дивите / конски/ кестени. Ако все още не сте си събрали поне една торбичка от тях, ще трябва да побързате, защото лъскавите кафяви топченца ще падат от кестеновите дървета още седмица, най-много две. А е хубаво да посрещнем първите студове с по две-три от тях в джобовете си. Според големия български лечител Петър Димков, добре узрелите диви кестени приличат на малки слънчеви батерии, които събират своята енергия през цялото лято  и я отдават през зимата на тези, които ги държат близо до тялото си.
 
Продължава...
 
НАЧАЛОТО Е ВАЖНО Печат Е-мейл
08 Aug 2007
 Image
     Такова беше мотото на тазгодишната седмица, посветена на кърменето на новороденото, благодарение на която стана ясно, че кърмещите майки в България не са изчезващ вид. Сред тях дори има желаещи да закърмят детето си още в първия час от неговото появяване на бял свят – стига да имат достатъчно кърма разбира се.”Ако обаче се окаже, че тя е оскъдна и недостига, с храната може да се подпомогне нейното увеличаване” – успокоява  д-р Милка Жижанова – дългогодишен специалист по хранене. Според нея няма храни, които да стимулират образуването на кърма в огромни количества, но пък е доказано, че има такива, които правят кърмата малко повече.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 64 - 72 от 75
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България