Начало arrow Храненето
 
Friday, April 03 2020
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Храненето
Изберете секциаята то която се интересувате и щракнете върху нея.

ЧАЙ, КАФЕ ИЛИ МАТЕ ? Печат Е-мейл
17 Jul 2007
   
 Image
     Може би съвсем скоро и вие ще задавате този въпрос на вашите гости, когато искате да им предложите нещо за пиене. А те от своя страна ще са поласкани, че освен кафе и чай си правите труда да им приготвите нещо по-хай, при това почти непознато за нашите географски ширини - “мате”.
    Тази напитка се приготвя от листата на растението Yerba Mate . Тя е широко разпространена в Централна  и  Южна Америка  и  e  традиционна за  Бразилия, Уругвай  и  Аржентина.

Продължава...
 
ТЕЗИ СТРАННИ "ЦВЕТЯ"... КАРТОФИТЕ Печат Е-мейл
18 May 2007
  
Image 
     Не е за вярване нали? Но през своя пре-пре-дълъг живот, те първо превзели вазите на богатите европейци, а после и тенджерите им. Това се случило обаче едва през 19 век, а дотогава горките кръглолики вкуснотии, претърпяли какви ли не обиди, обвинения и несправедливости – най-напред им прикачили етикета “мръсно, нездравословно и нехристиянско растение”, после им приписали вината за най-лошите болести по това време, между които и женския стерилитет. Имало период от време, през който се смятало, че те дори ще донесат ранна смърт на хората, които посмеят да ги посеят в градината си и редом с това ще унищожат и почвата, на която са посадени. 
Продължава...
 
БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ ЗА СЪСЕДСКИ ВКУСНОТИИ Печат Е-мейл
22 Apr 2007
 
 Image
   Хрумването е на верига хранителни магазини “Пикадили”, в които вече тече седмица на турската национална кухня. Целта  е  възможно най-много хора у нас да научат, че локумът и баклавата не са единствените специалитети на южните ни съседи и да разнообразят  менюто си с нещо ново и вкусно.
    През земите на Турция, които винаги са били нещо като мост между два контитента, са минавали и живяли хора от различни култури и цивилизации. Ако от всяка от тях до днес беше оцеляло само по едно-единствено ястие, пак щеше е трудно да се обхване в подробности съвременната турска кухня.
   А според специалистите по хранене и диетолозите, днес на масата на южните ни съседи се сервират твърде  здравословни  гозби от зърнени култури, зеленчуци и месо, приготвени със зехтин и диви зеленолистни растения, сред които са особено популярни ястията “Долма”/ зеленчук, пълен с невероятни по брой и разнообразие постни или месни плънки/ и “Сарма” / завити пълнени листа, пак с вариант месо или постна плънка/.

Продължава...
 
Кулинарни фантазии разпалват любовен огън Печат Е-мейл
18 Feb 2007
Image 
   Идеята е оригинална, изцяло българска и се е пръкнала покрай легендите за възможностите на любовното оранжаво хапче “Левитра”. "А те са страхотни"- твърдят един през друг мъжете,  които вече са го пробвали, пред  д-р Теодора Петрова – продуктов мениджър във фармацевтична фирма “Байер”. Явно женската й душа се разбунтувала в един момент: " Пък защо само “Левитра”! Ако тя помага на мъжете в моженето, ние жените бихме могли да ги стимулираме в моментите, когато трябва да се натисне и копчето на въображението. Така от прозаичната истина “любовта на мъжа минава през стомаха”  може да се роди нещо по-възвишено / да се възбуди мъжкото въображение още от кухнята например/,  за да се получи едно по-различно, по-дълбоко и по- пълноценно преживяване."
  И защо не! Испанците вече направиха един страхотен филм/ за любов и смърт/ с помощта и на едно ястие,  приготвено със сос от цветните листчета на специален сорт рози,  който обиколи света и все още се върти по някои от каналите.

Продължава...
 
Да надхитрим килограмите Печат Е-мейл
22 Jan 2007
 Image
  Можем лесно да го направим, ако този път се доверим не на безброй многото диети, а на т.н. “гликемичен индекс”. Концепцията за него е разработена от д-р Дейвид Дженкинс от университета Торонто/Канада/ и показва с каква скорост консумираната от нас храна повишава нивото на кръвната ни захар. Гликемичният индекс е въведен официално през 1981 година в Австралия, приемат го в САЩ и Европа и както сигурно се досещате, дойде ред и в България не само да се заговори за него, но и да се направи нещо конкретно. Тъй като все още нямаме лаборатория, която да работи в тази посока е хубаво поне да ползваме готовата информация на другите страни.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 78 от 78
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България