Начало arrow Почивката
 
Saturday, August 19 2017
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Почивката


ХЕМ ПРИЯТНО, ХЕМ ПОЛЕЗНО Печат Е-мейл
26 Aug 2007
 Image
     Това са двата мотива, с които почитателите на доминото оправдават своето пристрастие към популярната и у нас игра. И вероятно имат право, защото изследователите на въздействието на тази игра върху човека, отдавна са забелязали, че тя развива ума и тренира способността му да се концентрира. Не случайно един от първите подаръци за деца, които се учат да броят от едно до десет, трябва да е дървена  кутийка с надпис “Домино”.  Покрай черните плочки с белите точици потръгват и броенето,  и първите уроци по събиране и изваждане. Комплект от 28 дървени  плочки  днес могат да се купят за лев и половина-два. 
Продължава...
 
С "ОЧИ", ОТВОРЕНИ КЪМ НЕБЕТО Печат Е-мейл
21 Aug 2007
 
 Image
     Такава е Деветашката пещера. От първи август всеки може да погледне през тях, защото падна забраната за  нейното посещение. “А тя е една необикновена пещера, наистина  с отворени “очи” към небето”- раказват Румен Близнаков и Мая Валентинова от Ловеч.
- Как се стига до нея?
- По пътя Ловеч - Левски може да се влезе в отклонението за село Деветаки. Отдалеч ще видите един транспортен  мост през реката .

Продължава...
 
УСЕЩАНЕ...КРАСИВО, НЕВЕРОЯТНО И ВЪЛШЕБНО Печат Е-мейл
19 Jun 2007
 
Image 
   Ще ви помогне да го изпитате веднага г-н Емил Николов, шеф на клуба по парапланеризъм “Смуглянка 13”, стига да сте навършили 18 години и да прежалите 450 мл. от собствената си кръв – т.е. да станете кръводарители. Вие ще спасите нечий човешки живот, а за благодарност полетът с парапланер/ и то не един, а два напълно безплатни, както и началното обучение по летене / ще ви издигне високо, високо/ даже и в собствените ви очи/, за да изживеете нещо наистина красиво,
Продължава...
 
МОРЕТО... АХ, МОРЕТО Печат Е-мейл
09 Jun 2007
   
 Image
    До това време на юни то вече е заело своето място в плановете ни и всеки горе долу е решил с кого, кога точно, къде и за колко дни ще може да му се порадва. Само че при едни радостта е с мярка, а други го удрят през просото и тогава морето ни показва обратната страна на медала -  просто защото и то си има правила и държи ние хората да бъдем коректни към него. “Общо взето тези правила са разпределени в три основни групи - уточнява специално за посетителите на “Зона Здраве” г-н Стоян Андонов от БЧК. Първата е непознаване и подценяване на опасностите при къпане – казвам и подценяване, защото много пъти дори умеещи да плуват хора, стават жертва.  Другата е неумението
Продължава...
 
ВИЖ МОЯТА БЪЛГАРИЯ Печат Е-мейл
10 May 2007
  
 Image
  Така се нарича сайтът, който ще заработи до месец и половина и ще разнася славата на България в интернет-пространството.
   “Искаме да направим една графична база данни за България, на принципа на графичните енциклопедии, в която да покажем България с нейните хубости, традиции, култура и история – разказва неговият създател и автор на идеята, г-н Анастас Величков. Да ги покожем така, че цял свят да разбере и види каква благословена земя е тя, какви невероятни. истории , легенди и предания свързват хората, които живеят на тази земя, какви са техните традиции. Защото малко - помалко тези работи се забравят - времето си казва думата, поколенията се сменят, хората си отиват.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 53 от 53
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България