Начало arrow Красотата arrow Похвално слово за кадифето
 
Monday, March 08 2021
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Похвално слово за кадифето Печат Е-мейл
10 Dec 2006
 Image Още по времето на големите модни дефилета “Есен-Зима 2006” стана ясно, че през студените месеци кадифето ще играе основната солова партия в дамската и мъжка мода
“Да бъде”- сякаш казваха дизайнерите-диктатори на тенденциите в световната мода със своите колекции.

    
  "Да бъде”- дадоха своята благословия модни стилисти и журналисти.
“Да бъде” – прегърнаха веднага идеята всички , свикнали да съобразяват гардероба си с модния писък за сезона.

    Младите хора, които сега за пръв път се срещат с тази материя, направо полудяха по нея - мека, приятна, топла - но не досадно, става за всички случаи, търпи различни модели поли и панталони, а при саката може да се получат уникати, ако се заиграем с разположението на вертикалните линии на кадифето и тяхната големина.
     Жените и мъжете, които за втори път през живота си минават през кадифяната “топ - вълна “,въобще не се замислиха много – те просто се довериха на старите си спомени за удобната и практична тъкан, която периодически завладява света.
     В мъжките модни колекции тази година изобилстват костюми, панталони и шапки от кадифе.Един от най-уважаваните френски дизайнери дори направи обувки за смокинг от кадифе. Мъжете тази зима могат да постигнат изключително изискан вид с костюми класическа кройка , изработени от кадифе. И ежедневният шик няма да мине без неговото участие – най-модни в неофициалния отрязък от деня са кадифените сака в по-тъмни цветове и панталаните от по-грубия вариант на кадифето – с едри вертикални линии.
     А при жените – там човек може да отприщи цялата си фантазия и да сътвори невероятно ефектни неща само от различните видове и цветове кадифета; да комбинира кадифето с други памучни или вълнени тъкани – особено при костюмите – ако полата или панталонът са от кадифе, сакото може да е от друга материя, но с джобове, ревери и копчета от кадифе. То може да украсява ръкавите в областта на лактите и при дамските, и при мъжките сака. Тук жените могат да проявят творчество/ пък и не само те/ и да експериментират различни хрумвания– върховен шик през този сезон е да избродираш свой монограм/ красиво съчетание от първите букви на собственото, бащиното и фамилното ви име/ върху едното от лакътните парчета и да сложиш същата бродерия на един от джобовете на сакото, на един от капаците на горните малки джобчета или на един от реверите. В модният флирт на кадифето с другите тъкани тази година включете сатена и дантелата – така ще сътворите дреха, достойна за празниците, които предстоят.
Image
 
< Предишна
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България