Начало arrow Любопитното arrow ОТКРИЙ СВОЯ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК
 
Tuesday, February 20 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
ОТКРИЙ СВОЯ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК Печат Е-мейл
05 Aug 2008
ImageНяма да е трудно да направите това, ако познавате добре своя характер и вече имате представа какво ви липсва и от кое си имате в излишък, кои са силните и кои слабите ви страни, какви са мечтите и възможностите ви и разбира се каква зодия сте и какво ви препоръчват астролозите.
Според тях, ако сте се родили под знака на овена, ще трябва да избирате най-вече измежду аметистите, сердолика, рубините, диамантите, радонита и сардоникса. В кръга от подходящи за вас скъпоценни камъни влизат още халцедон, хематит, оникс и всички червени камъни.
За телците астролозите препоръчват ахат,

тюркоаз, сардоникс, корал, оникс, розов кварц, нефрит и авантюрин. Смарагдите също
са подходящи за родените от 21 април до 20 май заедно с малахита и всички бели и прозрачни скъпоценни камъни.
Подходящи за близанаците били берил, ахат, топаз, планински кристал, тигрово око, сардоникс, хризопраз, аметист и цикрин. Те могат да потърсят опора и в карнеола, оникса и всички пъстри и нашарени с ивици камъни.
Изборът на рака също няма да е лесен, защото в кръга на подходящите за него камъни астролозите са включили 15 възможности – адулар, халцедон, ахат, сердолик, хризолит, хризопраз, авантюрин, аметист, и бисер, както и нефрит, тюркоаз, смарагд, опал и всички бели непрозрачни камъни.
За лъвовете са предопределени хризолит, рубин, кехлибар, яспис, гранат, топаз, сердолик, берил, тигрово око. В полза ще им бъдат и планинският кристал, малахитът, сардоникс, циркон и цетрин, както и всички златисти и жълти камъни.
Девата също има богат избор – за нея са добри ясписът, смарагдът и и нефритът, сердоликът, планинският кристал и сапфирът.Родените под този знак могат да разчитат и на бижута с оливин, цитрин, халцедон, ахат и оникс.
Диамантите и опушеният кварц били най-близко до душевността на везните заедно с белият нефрит и опалът, планинският кристал, сердоникът, ясписът и топазът. Този знак може да разчита и на берил, хризолит, цитрин и всички розови камъни.
Скорпионът може да тушира или подсилва своята същност с карнеол, топаз, хематит, гранат, аквамарин и яспис. Подходящи за него са и аметистът, малахитът, рубинът, сапфирът и хризопразът.
Стрелецът по-точно ще нацелва житейските ситуации ако заложи на силата на бижута с тюркоаз, аметист, халцедон, циркон, гранат и изумруд. Могат да му помагат и лазорит, хризолит, амазонит, оникс, сапфир и топаз.Камъкът чароит също има положително влияние върху хората от този зодиакален знак, заедно с всички зелени и червени камъни.
За родените под знака на козирога, астролозите определят като добри оникс, малахит, рубин, хризопраз, ахат, аметист, морион, нефрит, гранат, както и смарагд, котешко око, обсидиан, опал, опушен кварц, яспис и всички черни и прозрачни червени камъни.
Най-силен за водолеите е лазоритът. После се нареджат обсидант, сапфир, тюркоаз, циркон, гранат, соколово око, аметист, плаински кристал и яспис.
Деликатните риби трябва да търсят опора и да избират измежду аметист, сапфир, александрит, червен корал, хризолит и яспис. Добри за тях са и аквамаринът, бисерът и лазоритът.

ImageКогато избирате своя камък, имайте пред вид и неговата отделна характеристика – всеки минерал има своя структура, около която се разполага неговото информационно-енергийно поле. Астролозите се опитват да определят взаимодействието на минералите с човека.Камъните, които са свързани със зодиакалните съзвездия, господстващи на небето в момента на раждане на човека, въздействат благоприятно върху съдбата му. И обратно - камъните на противоположните зодиакални знаци, обикновено са в дисонанс и накърняват съдбата и живота на човека.

АВАНТЮРИН - Изостря емоциите. Може да помогне на хазартните натури. Истинското му амплоа обаче е - помощник в любовта. Събужда емоционалността, внушава оптимизъм и увереност в себе си. Капризен и променлив, камъкът не бива да се носи дълго време. При невнимателно използване може да доведе до физическо изтощение, а картоиграчите да претърпят крухти материални загуби.
АМЕТИСТ - камък на мира и равновесието. Прави нещата очевидни. Носи се в сребърен обков на безименния пръст. В семейния живот може да донесе покой и блаженство. Но понеже е прозрачен, той е променлив и не е лесно да се установят хармонични взаимоотношения с него.
АКВАМАРИН - укрепва духа и разобличава измамата. Няма да ви даде да хитрувате. Затова на потайните характери няма да е от полза.
АЛЕКСАНДРИТ - "тежък" камък. Магически барометър - преди нещастие пожълтява. Ако човек иска да изпита силата на характера си - няма да намери нищо по-добро. Защото след страданията идват щастие и покой. Подходящ камък за онези, които дават обет.
АХАТ - защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, мекосърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък.
БИСЕР - камъкът на хора, уверени в себе си до фанатизъм. Дава им обективност, предпазва ги от надценяване на собствените сили. Дава вярност в любовта, укрепва дома. Ако човек върви по неправилен път, потъмнява.
ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак. Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да се носят от всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.
ГРАНАТ - носи щастие само на страстните, активни хора, емоционално всеотдайни. Работи в екстремални ситуации. Помага да се овладее бурната динамика на събитията, източник е на енергия. Ако сте твърде благоразумни, с подреден живот или се стремите към него, гранатът ви е противопоказан. Зеленият гранат е свързан с любовта и грижовността. Той прави човека сантиментален и поетичен. Неутрализира конфликтите, укрепва семейното огнище. Разпространени са и изкуствените гранати. Те действат като допинг, като чаша кафе - вливат страст.
ImageКЕХЛИБАР /макар че не е минерал/ - той е универсален очистител на вашия организъм. Трябва да се носи дълго време. Ако това е гердан, нека е по-близо към шията. Ако е пръстен, нека е в меден обков.
КОРАЛ - червеният е предназначен за мъже, белият - за жени. Това правило да се спазва строго, тъй като камъкът е твърде воинствен. Предупреждава за опасности, тласка към подвизи и заставя да се търсят приключения.
ЛАЗУРИТ - уникален камък. Носи неочаквани изненади, радост и късмет в хазарта. Подходящ е  за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Той е един от най-позитивните скъпоценни камъни.
МАЛАХИТ - привлича към вас огромен интерес от страна на околните, дотолкова че тяхното внимание може да ви смачка. Подходящ е за хората на изкуството, литератори, артисти. Не се препоръчва на младите момичета, за да не провокира ситуация на настойчиво, нахално ухажване. Обков - сребърен, по-добре меден, но не и златен.
НЕФРИТ - основен камък с множество оттенъци, най-рядко се среща благородният светлосин нефрит. Свързан е с подмладяване и вътрешната трансформация, с победата над нисшето начало в човека. Лишава обаче човека от контакти, обръщайки го изцяло навътре. Белият е медицински, нормализира дейността на бъбреците. Потъмняването на камъка предсказва нещастие. Говори за това, че вие сте непоправими и упорити в заблужденията си. И от това ви състояние може да ви изведе само житейски удар, който всъщност приближава.
ОБСИДИАН -Той всъщност е  вулканично стъкло. Предпазва от лоши постъпки, но не и от урочасване. Камък на предпазливостта. Не се увличайте твърде дълго в носенето му - може да ви превърне в страхливец, но ако характерът ви не го позволява, той ще ви предпази от грешки, за които после бихте се разплащали дълго.
ОПАЛ - измамлив камък. Не се препоръчва за постоянно носене. Дори през деня е добре да сменяте пръстите, на които го носите. Той е и камък на мечтателите, ражда несбъднати мечти, отвежда в страната на копнежите. Ако смятате, че при вашия прагматизъм малко мизантропия няма да ви навреди, то опалът може да събуди наивност и неподправено възприятие.
ОНИКС - камък на борците и упоритите. Дава възможност "с глава да се пробие стената". Препоръчва се на педантите, хората със скрупули и целеустремените хора.
ОПУШЕН КВАРЦ - медиативен, лечебен. Изчиства организма и извежда застоялата патологична енергия. Не допуска постоянно носене, а само с оздравителна цел.
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - спомага за концентрация на вниманието и проникване в същността на нещата. Изостря мисълта, укрепва паметта. По-добре е да се носи като колие, или на верижка, но не и във вид на пръстен. Може да се държи в джоба на панталона или като "камък в пазвата".
ImageРУБИН - лидерски камък. Провокира тщеславие, творческо отдаване. Ако не сте ръководител, може да предизвика у вас преразход на енергия. Противопоказан е на хора със заболявания на кръвта, хипотоници и хипертоници.
СЕРДОЛИК /карнеол/ - той има силни лечебни свойства. Укрепва здравето, неутрализира болестите. Универсален камък: могат да го носят всички.
САПФИР - укрепва неформалната власт, оказва скрито влияние. Камък на учителите. На онези, които искат нещо за себе си, няма да им даде нищо. А ако сте безотговорни и лениви, ще смъкне от гърба ви и последната риза.
СМАРАГД - носи щастие само на чист човек, не обезателно високообразован. Интелектът няма да ви помогне да осъществите контакт с него. Свързан е с интуицията и изчистването на каналите на тънките енергии. Камъкът може много, но ще ви помогне, ако сте честни, с чисти помисли и чувства и не приемате двойственост в живота си.
ImageТОПАЗ - камък на криминалистите и психолозите. "Изостря нюха". Но може да разруши семейната идилия. Хората, склонни към излишна подозрителност, основана на комплекс за малоценност, трябва да се внимателни с него.
ТЮРКОАЗ - има няколко вида. Белият - млад, формиращ се. Подходящ за хора, които обичат да вървят "ва-банк", да рискуват, да блъфират. Но не за картоиграчите в живота, а за младите воини с твърда жизнена позиция. Светлосиният е най-благороден. Свързан е с властта, авторитета, справедливостта. Дава умения на водач. Зеленият е "мъртъв". Предназначен е за хора, постигнали целите си. Камък на установяването. Добър е за възрастни хора.
ХРИЗОЛИТ - камък, даващ познание за висшите закони. Той носи късмет в съдебни дела. Свързан е с триумфа на мира и любовта.
ЦИРКОН - укрепва личностното, вярата в себе си. Може да превървне обаче уверния човек в нагъл тип и ярък индивидуалист. Не прекалявайте с него.
ШПИНЕЛ /ЛАЛ/ - дава щастие. Помнете обаче, че щастливата ситуация е нетрайна. И след нея не се отпускайте. Съдбата е променлива.
ImageЯСПИС - има много видове. Зеленият предпазва от болести. Жълтият регулира отношенията с началството. Свързан е с дълга и честта. Пъстроцветният е камък на копнежи и вдъхновение.


 
< Предишна   Следваща >
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България