Начало arrow Красотата arrow МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ТОНУС, КРАСОТА И САМОЧУВСТВИЕ
 
Monday, March 19 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ТОНУС, КРАСОТА И САМОЧУВСТВИЕ Печат Е-мейл
17 Jan 2010

Image Прилага я  г-жа Албена Цветанова в столичния клуб за здраве и карасота “Амарант”.

- Какво представлява  този вид терапия за разкрасяавне ?

 - Мезотерапията е метод, при  който се вкарват коктейли в дълбочина на лицето и тялото. Тези коктейли съдържат   вещества, които могат да разграждат мастни образования, да действат антицелолитно и срещу бръчки,  да стягат кожата и да премахват белези.

- Как се вкарват тези коктейли. Каква е процедурата?


 

-  Чрез два метода – електрофореза и фототерапия.

 

-  Болезнена ли е процедурата? Усещат ли нещо жените?

-  Не е болезнена.  Усещането е като при йонофореза – все едно, че те потупват с камшичета.

- Опасна ли е?

- Няма опасност от инфекции. Няма и никакви противопоказания . Единственото изискване е клиентката да няма пейсмейкър, заради резонансните честоти. Освен това за всеки се изготвя индивидуална програма, която обикновено е комбинация от няколко метода.

- Кога се усеща резултата от тези процедури? Сигурно не веднага?

- Напротив. То още от първата процедура има ефект. Обикновено се работи първо едната половина на лицето и  веднага може да се сравни с другата половина каква е разликата.  Освен това тези неща зависят и от възрастта, и от начина на живот, и от гена на човека. Затова не може  да се зададе универсална програма и тя да е добра за всички.

- В същия ден ли се прави и другата половина на лицето?

- В същия разбира се. Тя цялата процедура е кратка -  трае някъде около тридесет минути.

- Колко процедури са нужни за едно лице, за да са видими добрите резултати в пълния им блясък?

- Ами зависи от  вида на самата кожа на лицето, от възрастта, от бръчките, които има в момевнта на започването на процедурите. Важни са и някои навици, като например  дали жената  пуши, дали се излага продължително на слънце, дали живее в стрес, как се храни. Всичко се уточнява на място и обикновено първите процедури са няколко на брой през по-кратък период от време и после има поддържащи процедури на шест месеца примерно.

Мезотерапията може да се приложи при хоризонтални и вертикални бръчки по челото, бузите, около очите, около носа, устата и шията. Цели се ревитализация на кожата на лицето, оформяне линията на очите, бузите, овала, хидратация, повишаване на тонуса и плътността на кожата. Хиалуроновата киселина е основната субстанция на дермата и  затова е основен продукт в коктейла за лице и шия. Тя е силно хигроскопична и поема повече от 1000 пъти от обема си вода. Тя ускорява синтеза на колагенови и еластинови влакна. Освен нея се добавят витамини, минерали и др. Всичко това балансира биологичните процеси и микроциркулацията, стимулира синтеза на колаген.

- Каква е историята на този метод? Кога се появява той на козметичната сцена?

- За първи път мезотерапията е въведена във Франция, а после  се разпрастранява в Европа и Америка. В началото  използват този метод само за лечение на болка в ревматологията и спортната медицина. В областта на естетичната медицина мезотерапията  доста време играе второстепенна терапевтична  роля и то най-вече при лечение на целулит след липосукцио. Сега тя е в апогея си. Специалистите даже са я разделили на три типа – за лице и шия, за тяло / мезоскулптура/ и за коса /срещу косопад и за стимулиране растежа на косата/.

 

 
< Предишна   Следваща >
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България