Начало arrow Красотата arrow И ДЕЦАТА С ПРИЧЕСКИ И МАНИКЮР
 
Monday, March 19 2018
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
И ДЕЦАТА С ПРИЧЕСКИ И МАНИКЮР Печат Е-мейл
13 Mar 2010

ImageИдеята е на екипа на първия детски салон в столицата, който всяка неделя ще посреща малките си клиенти с примамливи предложения за маникюр, прически и татоировки по избор, като в същото време ще им предоставя и възможности за много забавления.  Специално за почивния  ден салонът ще разполага с детегледачка, която ще се грижи  за най-малките и ще ги забавлява и това ще бъде 

неделния бонус за всяка майка, избрала фризьорските услуги и различните разхубавяващи процедури на “Дима стил”. 

Image  “Решихме да организираме детския салон в неделя – тогава майките са по-свободни и могат да идват на процедури заедно с децата си – разказва г.жа Дима Тодорова. 

 Много от нашите клиентки все се оплакваха, че трудно намират кой да гледа детето им ,  докато те са на фризьор – все пак това отнема най-малко два-три часа. Ако майката остане и на процедура, сложете още два часа и заедно с пътуването вече става много”. За прическите и маникюра на децата ще се грижат  Ирен и Ева. И двете са на мнение, че децата са много сладки, интересни и страшно искрени.

- Какво може да се направи с косата на едно момиченце сега?

Image - О, има най-различни въможности – плетем им малки плитчици рибена кост, слагаме им разноцветни кичурчета, използваме разноцветни спрейчета. Кичурчетата са им много интересни. Те се слагат с капсички и са много ефектни. 
Можем да приберем косите на момичетата с ефектни ластичета. Те обикновено искат да бъдат принцеси.
 Image Правим им леко развижени и удобни прически - можем да приберем само горната част на косата им с шнолки, а долната да е леко начупена.
  Много харесват една прическа, която наподобява  ромбоидна мрежа от кичури и е много ефектна.

- А за момчетата?

Image - При тях са модерни тип разрошени прически, на иглички, раздвижени в различни посоки и неподредени с разни цветни акценти. 
Правим им фигурки с най-различни цветове и те се радват, защото е шарено и детско.

- Как им правите цветните акценти?

Image  -  Имаме си специални шаблони с изрязани фигурки на звездички, цветенца, светкавици или нещо друго, според желанието на детото или майката
 Слагаме ги на косичката и ги напръскваме с цветен шпрей. Става лесно и бързо, децата не се затормозяват и е много ефектно. 
Image Специално на момченцата им правим и едни лентички с машинка и те много им се радват. 
 - Значи при вас е голям купон в неделя?

- Много е интересно наистина. Децата започват да порявяват своите желания и предпочитания още от 3-4 годишна възраст. Те са ентусиазирани, майките още повече. Много им харесва да ги водят тук. На мен също ми е приятно, че ще се занимавам с това – споделя Ева. Много е весело, когато има дечица в салона.

- Разкзвате ли им нещо, докато им правите тези прически?

-  Ами да. Гредаме да ги забавляваме, за да не им е скучно. Общо взето, гледаме да им обръщаме много внимание. Вчера разказвахме на едно детенце “Хензел и Гретел” . По принцип всички приказки им харесват, но най-много обичат “Красавицата и звярът”. Харесват и новите, които гледат по телевизията и ние гледаме да сме в крак с тях. Налага се да гледаме детски канали, за да сме информирани.

- Нужно ли е  специално обучение за тази  дейност?

- Не, не – то е важно да ти идва отвътре.Аз за първи път се занимавам с деца и ми е много интересно. Много е хубаво да се работи с деца. Да ги чуете само как говорят! Много са искренни, много чисти същества са.

Щом прическите на малките принцеси са готови, те веднага сядат на масичката срещу Ирен и кокетно си подават ръцете за маникюр.

 Image - Модерни са маникюри със свежи детски цветове. Слага се основен цвят и после им рисуваме разни детски и весели неща – цветчета, сърчица, точици... 
-  Трудно ли е - вие май повече от 20 минути майсторите маникюра на това момиченце.

- Стига да не мърдат много, не е трудно. Даже е голямо удоволствие. Първо се слага основата, после се рисува и накрая се завършва с топ лак.

 С какво трябва да разполага човек, за да направи един такъв лак?

- Първо с нормален лак за основа. После с тънки четчици и боички на водна основа. С тях се правят фигурките, които детето е избрало за украса на ноктите си. С водни бои се рисува много лесно. Освен това  самата рисунка може да се доразкраси допълнително с брокат примерно за тичинки, светещи камъчета се нанасят с четка пак по листенцата на цветето,или по сърчицето, звездичките, точиците...И накрая  всичко се запечетва с топ лак. Става много хубаво и трайно.

- Вие направо творите върху ръчичките им. Радват ли се, когато всичко стане готово? 

-  Даже много. Направо мога да кажа, че това много ги ощастливява. Hаистина се чувстват като принцеси. Някои майки водят децата си за маникюр, само когато имат празник в семейството или са поканени някъде, но  повечето разбират, че децата искат всеки ден да са така направени и  им доставят това удоволствие.

- Не е ли вредно за детския нокът непрекъснато да е с лак?

 Не мисля, че е вредено – лакът е безцветен, а боичките нямат ацетон. Ето сега в момента рисувам бели цветчета на розова основа, слагам им и брокат и става много хубаво. Момиченцето искаше да е червена основата, но първо то е облечено в розово, второ... червено за такова малко дете не би било много подходящо и аз я убедих да направим нещо в розово.

               

 

 
< Предишна   Следваща >
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България