Начало arrow Вярата arrow АКО НЕ БЯХА ВАВИЛОНСКИТЕ АСТРОЛОЗИ
 
Thursday, August 06 2020
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
АКО НЕ БЯХА ВАВИЛОНСКИТЕ АСТРОЛОЗИ Печат Е-мейл
20 May 2007
 Image
 Вероятно днес месеците нямаше да са разделени на седмици, седмиците нямаше да са разделени на дни, дните нямаше да са свързани със седемте познати по онова време планети,  а ние хората нямаше да знаем, че сме така съдбовно свързани с деня, в който сме се родили и планетата, на която са го нарекли. Разбира се нямаше да имаме и готово опрвдание, за някои не дотам приятни черти от собствения си  характер.
   А сега е лесно – роден си в понеделник, натякват ти близки и познати, че си много чувствителен, а ти си имаш готово извинение – понеделник е ден на Луната и родените през този ден са си такива – чувствителни повече отколкото трябва, впечатляват се от всичко,

 настроението им е променливо като вятъра, лесно се натъжават,  лесно се обиждат, трудно прощават... Но пък за сметка на това са много чаровни,  добри  приятели  и коректни  партньори.
   Пословични са  с обичта си към природата и животните и с дарбата си да създават и да се радват на всичко красиво.Имат прекрасна интуиция,  която е най-точната и правилна опора за всяка тяхна  постъпка.
   Самият ден обаче не бил подходящ за сериозни решения,  не бил добър за брак,  за потегляне на дълъг път и за правене на големи покупки.Наричат го още “женски ден”, защото покровителствал  повече  жените  и  техните  занимания.
Image 
  През този ден е хубаво да не товарим стомаха си с мазни, солени и пушени храни; да не поглеждаме с охота към алкохола, сладките и тестените изкушения. Луната ни съветва да сложим на масата повече млечни продукти, леки каши и  най-вече плодове,  но не и цитросови.
Image  Вторият ден от седмицата астролозите нарекли на планетата Марс и забелязали, че родените във вторник,  преливат от енергия. Те идвали на този свят,  готови да се справят с всичките трудности на земята и ако случайно не срещнат такива,  просто да си ги предизвикат сами. Това е денят и на големите кавгаджии, защото в тези свои деца Марс просто заложил силна нужда от непрекъснати  битки с нещо или с някого. Вероятно за компенсация, пак той ги надарил и със способността да  правят големи добрини. 
    И вторник не бил подходящият ден за важни решения – особено в сутрешните си часове. След обяд обаче светвал зеленият светофар за всичко, което изисква смелост, самоувереност и дори безскруполност. В трудна и почти невъзможна позиция оставала само вероятността да се постигат компромиси, защото неговият господар – Марс, просто заливал всички с неуправляема физическа енергия, желание за противопоставяне и спорове. Вероятно затова му се носи славата като успешен ден за спортистите и хората на физическия труд. Вероятно затова и храната, която този буен покровител ни позволява за този ден е пикантна, висококалорична, с много подправки и сосове. Единствената забрана е за сладкиши и тестени вкуснотии.
   На Меркурий се паднала срядата и той пожелал хората, родени през неговия ден, да се занимават с наука,  да стават изобретатели и изследователи,  да търсят и да намират. Дал им и подкрепата си за всички дейности на ума – четене, писане, слово, дискусии, пледоарии, изпити и дори интервюта за работа. Но в същото време допуснал повечето от родените на този ден отвреме навреме да влизат в ролята на... ужасни клюкари, защото идвали на този свят жадни за знания и с подчертано любопитство. Надарил ги и със страст за лесни контакти,  дълги пътувания и непреодолимо силно желание да печелят симпатиите на всички около себе си.. Image 
   На третия  ден от седмицата била дадена привилегията свише, да довежда сериозните дела до добър край – затова и днес се смята, че сряда е най – добрият ден за финансови операции и покупки, за усвояване на нова информация, за създаване на важни връзки и преговори за успешна сериозна работа.А що се отнася до хапването , щедростта на Меркурий не е голяма – препоръчва се само вегетарианска храна – всички видове зеленчуци на яхнии и салати, но без месо и млечни продукти.
Image   Който е дошъл на бял свят в четвъртък – денят на Юпитер, той обикновено ставал добър актьор или добър политик, защото големият “звезден крал”- покровител е заложил в него умения да забавлява околните, да ги увлича и вдъхновява със своите идеи. Това е денят на хората, които развиват шумно и доста изморитено поведение, които обичат парите и търговията, но иначе не са алчни. Повечето от тях се отличават със силното си чувство за справедливост и вероятно за това често проявяват голямо благородство – особено ако трябва да решават социални въпроси. Наричат го още "кралски ден", защото се смята, че е денят на преродените водачи, пазителите на закона и големите мислители. 
   Нямало по - добър ден от четвъртък за сключване на брак и по-подходящ  момент от седмицата за тръгване на дълъг  път. Храната  през този ден трябва да е лека, граничеща с лечебното гладуване.
Image  Под закрилата на Венера попаднал петият ден от седмицата. Тя държала нейните деца да са добре възпитани и мили,  да ценят спокойствието,  да обичат изкуството и веселите забавления; да подреждат с вкус своя дом  и дълго да се задържат пред огледалото. Помагала им да израстнат добри дипломати и им давала сили да довеждат делата си до желания край, дори и ако трябва десет пъти да започват отначало. Тези хора са орисани да носят мир, хармония и красота. С помощта на  Венера те се развиват като естети  и миротворци,  но...някой от тях се превръщат в лакомници и лентяи.
   През този ден в никакъв случай не давайте пари назаем – той е подходящ повече за забавления , покупки на дрехи, бижута и картини,  дори за сватби, но не и за големи сделки. Съветът е за умероност във всичко - особено в храненето.
 Най-работливите и отговорни хора се раждали в събота – денят на Сатурн. През целия си живот те усещали подкрепата му да вървят напред и да успяват. Благодарение на своята планета - покровител тези хора са обречени никога да не се отказват от планове си, дори и това да им коства половината живот, защото изпитват остра нужда от признание.
   И самият ден събота  благоприятствал  материалните  успехи – още тогава астролозите са забелязали, че всичко,  което придобиете през този ден,  ще остане с вас за дълго. Само избягвайте 
Image 
конфликтите, защото и те не само ще се проточат, но и ще изкарат на бял свят всичката заложена във вас лошотия и  може да се стигне дори до изстъпления. В този ден трябва да е под контрол и храненето - без алкохол,лютиво, пушено и мазно на масата.
   Пълна гастрономическа свобода, без каквито и да било ограничения, разрешило само Слънцето в своя последен ден от седмицата – неделята. От край време се смята, че тя е свят ден, в който не бива да се работи.
Image   Вероятно затова родените на този ден, са деца с щастлива съдба – природно умни и интелигентни; рядко вземат неправилни решения, грижат се за по-слабите и не са принудени да се претоварват с работа. Те винаги са в добро разположение на духа, преливат от оптимизъм и знаят как да спечелят симпатиите на околните – Слънцето ги е надарило с топлота и магнетизъм, с много светлина и живителна енергия.
Този ден зарежда със силен творчески потенциал и помага за голяма личностна реализация в живота. 

 
< Предишна   Следваща >
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България