Начало arrow Вярата
 
Thursday, October 21 2021
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
Вярата
Изберете секциаята от която се интересувате и щракнете върху нея.

ЗА ДА ИМА ХРАМ И ПЪТ КЪМ НЕГО... Печат Е-мейл
29 Apr 2016
ImageХрамът се нарича „Света троица“ и се намира в околностите на трънското село Ерул. Вероятно затова днес много хора от този край го наричат Ерулския манастир и благославят двама души, че го има – Ангелина Стоянова и Евлоги Бонев. На Великден и тази година те ще запалят свещица за „Бог да прости“ в памет на Ангелина и още една - за здраве, за  Евлоги Бонев. Ще ви прозвучи странно и невероятно, но неговият път в душата  към този храм тръгва от 
Продължава...
 
ПРЕД ПОГЛЕДА НА ИКОНИТЕ Печат Е-мейл
16 Jan 2013

ImageВ чест на 175 годишнината от построяването на прекрасния варненски храм „Свети Атанасий” на 19 януари във варненската галерия „Тереза” ще бъде открита изложба на икони, рисувани от монахините от Клисурския манастир. Получаваме повече предварителна информация за нея от г-жа Тереза Зиковска, художник и собственик на галерията.

„Монахините от Клисурския манастир правят икони по 

Продължава...
 
НАЙ-ВИСОКАТА СТАТУЯ НА ХРИСТОС Печат Е-мейл
07 Nov 2010

ImageТя вече се намира в Полша, а не в Бразилия.

Тези дни в полския град Свебоджин, бе завършено нейното монтиране.

Градът има 40 хилядно население и  стотици местни жители  са наблюдавали  голямото събитие

Image Статуята на Христос в Бразилия 
Тя е бяла като тази в Рио де Жанейро, но за разлика от нея, полският Христос има златна корона. Цялата статуя е с тегло 440 тона, затова при нейното монтиране е използван огромен кран. Висока е 36 метра и ще се белее върху 16 метров хълм.

Полската статуя на Христос е направена по проект на местния свещеник Силвестер Завадзки и вече я има благодарения на  средства, събрани от дарения.

 

 
ОН-ЛАЙН ЛИТУРГИЯ Печат Е-мейл
07 Feb 2010

ImageБългарската православна църква пуска собствена телевизия, която ще се излъчва от Пловдив. Програмата на новата медия ще може да се гледа в интернет чрез уеб страницата на местната митрополия www.plovdivskamitropolia.bg” и ще започне на 11-ти февруари с директно предаване на Света божествена литургия в храма "Света Марина"

Новата телевизия е част от дългосрочен медиен проект на Пловдивска митрополия за диалог на Българската православна църква с хората. Идеята за новия тип общуване е на митрополит Николай. Продуцент на продукцията на телевизията ще е Пловдивска митрополия. Духовен надзорник и директор на Православната пловдивска телевизия ще е архимандрит Арсений.

 

В екипа работят богослови, свещеници и журналисти под ръководството на митрополит Николай. Тяхната амбиция е да поставят творческата рамка на 24-часова православна телевизия, в реализацията на която да участват всички миряни.


 

 

 

 
СТРАНЕН ХРАМ Печат Е-мейл
07 Feb 2010

ImageТой се намира в  Тайланд и е пример за битката на хората със замърсяването на околната среда, защото е построен само от бирени бутилки. Нестандартната идея е на  няколко тайландски монаси,  които започнали да събират своя странен “строителен материал” още през 1984 година. Местните власти също подпомогнали благородната идея, като се включили в събирането на бирени бутилки. Строежът започнал след като 

 

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 10
Реклама
drugs
V. Milcheva

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България