Начало arrow ЗонаЗдраве Магазин arrow От душата към тялото
 
Sunday, October 17 2021
НачалоКонтактиНовиниВръзки
Основно меню
Начало
Тялото
Душата
Вярата
Чувствата
Домът
Храненето
Работата
Почивката
Красотата
Новото
Любопитното
Полезното
Здравен разговорник
ЗонаЗдраве Магазин
Календар
Нещо различно
Други
Връзки
Контакти
Търсене
От душата към тялото Печат Е-мейл
31 Jan 2007
Image 
Д-р Иван Витков е специалист по вътрешни болести. Зад гърба си до тук е оставил цели 33 години практика, над 150 хиляди прегледани и лекувани пациенти и близо 700 научно-популярни статии из всички области на вътрешната медицина.
   Но едва когато сам усеща, че е натрупал много знания и опит, и е достигнал достатъчна професионална зрялост, събира смелост да напише книгата, която дълги години прелиства само в сънищата си – “От душата към тялото”.Това са два тома личен опит в областта на психосоматичните заболявания.

  Самият той определя своя труд като “ популярно-медицинска книга", в която всеки би намерил важни неща за опазване и укрепване на своето здраве.
   - В тази книга има много опит, много рецепти, много придобити в практиката знания. Тя може ли да служи и като учебник на студенти и млади специалисти , които професионално се занимават с медицина?
   - Би могло, защото от нея могат да се научат много неща. Аз съм ползвал една много широка библиография, освен това имам и много богат опит с психосоматичните заболявания – с тяхното диагностициране, лечение и профилактика. Самият шрифт на написаното в нея показва коя част оттекста е за специалисти и коя за ползване от любителите на популярната медицина.В книгата има много фитотерапия, 
Image 
 много психотерапия, психоанализа-нестандартна, бойни изкуства, лечение с любов и секс и още много други неща.Освен това във втория том има една особена част, която е мост между медицина и религия. Там става дума за т.н. “чудесни божии изцеления”, които са факт. Няма никаква измама. Тези хора са живи и могат да свидетелстват за тези изцеления. В книгата са описани 17 на брой такива пациенти и тримата от тях са мои. Тогава, когато медицината казва: “Не мога вече”- защото има и такива моменти, тогава молитвата и обръщението към Бог обикновено вършат своята работа. Господ е най-добрият лекар, а ние медиците сме само инструменти в неговите ръце.

За контакти с автора: 0888-52-50-60

 
< Предишна   Следваща >
Реклама
V. Milcheva
drugs

Creative Commons License
Зона Здраве 2007 (cc); Разрешено е свободното използване на материалите под лиценза Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България