Как правилно да предпазим кожата си от опасните слънчеви лъчи?

Слънцезащитата е за всеки ден, не само за плажа. Тя трябва да бъде част от ежедневните ни навици и да обхваща всички изложени на слънце части на тялото, съветват специалистите-дерматолози.

Съвсем краткотрайно незащитено излагане на слънце, в рамките на 10-15 минути, е достатъчно, за да се образуват нужните ни количества витамин D. Всяко излагане по-нататък носи риск от непосредствено или по-дългосрочно увреждане на кожата.

Лицето ни е изложено най-продължително на слънце. Затова е важно да изберем правилния продукт за нашия тип кожа или състояние на кожата, за да го предпазим от вредното влияние на слънчевите лъчи. Eucerin® предлага голямо разнообразие от слънцезащитни продукти за лице, които покриват нуждите на всеки тип кожа – нормална, чувствителна, зряла, склонна към омазняване и акне, кожа с пигментни петна. Някои от продуктите съдържат и цветни пигменти за моментално изравняване на тена и декоративно-козметичен ефект.

Важна е и правилната употреба на тези продукти, използването на достатъчно количество продукт и нанасянето му равномерно по цялата кожна повърхност без пропуски. Например, за покриване на лицето и шията Eucerin® препоръчва да използваме дебел слой слънцезащитен продукт с дължина от върха на средния ни пръст по права линия през дланта, до края на дланта. Според наблюдения на експертите, областите, които най-често пропускаме, са назалният мост и вратът.

Новото предложение на Eucerin®, Слънцезащитен ултралек флуид HYDRO PROTECT SPF50+, е хидратиращ продукт с най-висок предпазващ фактор, който се усеща толкова лек, все едно нямате  „нищо върху кожата“ . С него брандът цели да ни окуражи да използваме слънцезащита ежедневно и да предпазваме кожата си както от стареене, така и от по-сериозни състояния, които незащитеното излагане на слънце може да предизвиква.

За да постигне това, Eucerin® прави формулата изключително лека за нанасяне посредством hydro-tech complex, като същевременно предоставя най-висока защита от UVA, UVB лъчите и от синята светлина чрез Advance Spectral Technology. Наред с това подкрепя възстановяването на ДНК на кожата. В синхрон със своите екологични цели,  Eucerin®    създава по-природосъобразни фомула и опковка на продукта.

Ефикасност в четири направления:

1. Много висока слънцезащита за лицето

Advance Spectral Technology е технологията, запазена марка на Eucerin®, която осигурява много висока защита за кожата на лицето от UVA/UVB лъчите и синята светлина. Тя комбинира широколентови и фотостабилни UVA и UVB филтри, a антиоксидантът Licohalcone A неутрализира свободните радикали от UV лъчите и синята светлина.

2. ДНК защита на кожата

Глицеритиновата киселина, която се извлича от корените на растението женско биле, има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които доказано подпомагат възстановяването на ДНК на клетките, увредени от UV-лъчението.

3. Hydro-tech Complex

Hydro-tech complex хидратира кожата посредством комбинация от хиалуронова киселина, естествени хидратиращи фактори и глицерин. Формулата е немазна, не лепне, с лек, приятен аромат, попива бързо и не оставя следи. В резултат кожата е дълбоко хидратирана, с усещане за свежест и изглежда отлично. А каква по-добра мотивация от това да използваме ежедневно и да нанасяме повторно при нужда?

4. Чиста формула и природосъобразна опаковка

Формулата на Слънцезащитен ултралек флуид HYDRO PROTECT SPF50+ не съдържа микропластмаси, Октокрилен и Хомосалат (видове UV-филтри). Картонената опаковка е направена от сертифицирана FSC хартия. Бутилката и капачката са от рециклирана пластмаса. Този природосъобразен подход в разработката на продукта и неговата опаковка е част от програмата до 2025 г. на Eucerin® за устойчиво развитие.

Слънцезащитен ултралек флуид HYDRO PROTECT SPF50+ е дерматологично тестван и резултатите показват отлична поносимост при всеки тип кожа, дори чувствителна.

Според обратната връзка от потребители ползвали продукта,

усещането върху кожата при тази слънцезащита е за липса на слънцезащита;

не оставя излишен блясък или чувство за твърде много продукт;

не променя начина, по който гримът изглежда след това;

леката, флуидна консистенция оставя чувство за добра хидратация дори върху суха кожа;

дава увереност за надеждна защита на кожата от слънцето и против по-нататъшно стареене, предизвикано от слънчевите лъчи.