Viva Technology 2024  е най-голямото европейско технологично събитие, което се провежда от 22 до 25 май в Париж, на което компанията L'Oreal демонстрира своя ангажимент за персонализирана, приобщаваща и отговорна красота. Сред иновациите са нови методи за диагностика на кожата и косата, личен асистент за красота и лаборатория за генериране на съдържание, управлявани от генеративен AI, устойчиви сешоар за коса и микротерапия за кожа, както и реалистична технологична платформа, подобна на човешката кожа, за научни изследвания.

Технологичните иновации на L'Oréal се разработват с помощта на най-съвременни технологии, изкуствен интелект и биопринтиране, което позволява създаване на прецизни и персонализирани решения, подобряващи стандартите на красотата и грижата за кожата.

ТЕХНОЛОГИИ ЗА КРАСОТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Derma-Reader на Kiehl's е иновативен инструмент, който използва технология за клинични изображения, за да оцени кожата, като измерва над 11 характеристики на кожата както на повърхността, така и в дълбочина, предоставяйки детайлна оценка. Според тези данни, Derma-Reader препоръчва подходящи съставки и дава съвети за начина на живот в допълнение към целенасочена процедура, която да се добави към ежедневната грижа за кожата на клиента.

RENERGIE NANO-RESURFACER 400 BOOSTER на Lancôme е козметично устройство, което е специално разработено, за да увеличи проникването на козметични продукти в роговия слой на кожата и да подсили действието им. Това устройство се захранва от пробивна патентована наночип технология, съставена от повече от 400 ултрапрецизни нанокончета за клинично тествани резултати у дома.
 
Beauty Genius на L'Oréal Paris е личен асистент за красота, използващ Gen AI, който предлага на своите потребители персонализирана диагностика и препоръки, позволявайки на потребителите да научат всичко за красотата лесно и достъпно.
 
AirLight Pro на L'Oréal Professionnel е революционно устройство за сушене на коса, което не само е по-благоприятно за косата, но и за околната среда. Устойчивият сешоар спестява до 31% енергия. Разработено както за професионалисти в областта на красотата, така и за употреба у дома, AirLight Pro използва инфрачервена светлина и високоскоростен въздушен поток, за да изсуши косата ефективно. Този процес помага за подобряване на качеството на косата, като я оставя гладка и блестяща за всеки потребител.

My Hair [iD] Hair Reader на L'Oréal Professionnel е иновативен анализатор на цвета на косата, който използва изключително прецизна оптика за анализиране на състоянието на косата. Той измерва цвета на косата, включително естествения цвят и цвета на дължините, процента на сивите коси, диаметъра и плътността на косъма. Базирайки се на тези данни, Hair Reader предлага на потребителите персонализирани препоръки за правилния цвят на косата, гарантирайки уникални резултати всеки път.

УНИКАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ИНДУСТРИЯТА

Skin Technology: Повече от 40 години L'Oréal предвожда разработката на реконструирана човешка кожа с помощта на най-съвременните модели за биологични и дерматологични изследвания. Skin Technology на L'Oréal обединява най-доброто от биологията, механиката и електрониката, създавайки многообразни модели за тестване, които реалистично имитират сложността на човешката кожа. Иновативната технология може да имитира състояния като екзема и акне, както и да придобива тен и да се самолекува при нараняване. Това не само ще повиши стандартите за тестване в козметичната индустрия, но и ще предостави възможност на здравната индустрия, стартиращите предприятия и изследователските институти да се възползват от този опит.