Археологическият комплекс "Долината на тракийските царе" ще бъде официално открит на 9 април Той се намира  в подножието на Стара планина - гр. Шипка. От комплекса се разкрива красива панорамна гледка към цялата долина, а в непосредствена близост до него се намират тракийските гробници Грифони, Голяма Косматка, Хелвеция, Оструша и Шушманец.Билети за официалното откриване могат да бъдат закупени онлайн в новата платформа на Община Казанлък.

Това е първият по рода си подобен комплекс, който представя и развива тракийската култура и изкуство. Посетителите на комплекса ще имат възможност да видят макет на древната столица на одриския цар Севт III Севтополис, както и автентична тронна зала на цар Севт III.

Комплексът "Долината на тракийските царе" е част от един от най-мащабните проекти на местната администрация "Светът на траките". Проектът е финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020” и включва консервация, реставрация и социализация на тракийска гробница и култов комплекс Оструша, изграждане на велоалея от град Крън до град Шипка, както и построяване на туристическия комплекс.