До 30 май  ще продължи изложбата „В обектива: Полените, причинители на алергия“,

разположената в галерията на открито  в парка пред НДК. Неин организатор е лидерът в производството на хомеопатични лекарствени продукти BOIRON . 

Според Световната здравна организация до 2050 година 50% от населението на Земята ще страда от някакъв вид алергия, в наши дни с алергия е всеки четвърти човек.

От пролетта до есента, когато е периодът на интензивен цъфтеж и опрашване, растенията произвеждат семенца, невидими с просто око, които вятърът разпръсква или насекомите разнасят. В резултат на повишаването на зимните температури и намаляване на количеството сняг през последните 5 години се наблюдава значително по-ранен старт в цъфтежа на първите дървета в сравнение с годините с типична зима. В топло и сухо време полените насищат въздуха в такава концентрация, че предизвикват алергии при чувствителните към тях хора.

Сенната хрема е най-често срещаната алергична реакция при хората. Много медицински проучвания показват, че тя се повлиява позитивно при приема на хомеопатични лекарства.

В тази връзка BOIRON представя изложбата „В обектива: Полените, причинители на алергия“, за да запознае жителите и посетителите на столицата с едни от най-честите алергени.

Изложбата показва фотографии на най-разпространените растителни видове в България, които причиняват поленова алергия, техния период на цъфтеж и местата, на които се срещат.

----------------------------

Лаборатории  BOIRON са новатор в света на производството на хомеопатични продукти със своята оригинална система на тройно импрегниране, разработена през 1961 г. от Жан Боарон. Процесът се осъществява в контролирана атмосфера и е напълно автоматизиран, което осигурява съвършено равномерно разпределение на разреденото вещество в гранулите. Като лидер в производството на хомеопатични лекарства, Лаборатории BOIRON приемат проблема сенна хрема много сериозно и влагат усилия и средства в разработването на медикамент за профилактика и лечение на сезонен алергичен ринит.