Всички понякога изпадаме в настроения, когато си задаваме въпроса  това ли е моят живот. Страдаме, изживяваме минути и часове на съмнения,  желания за промяна, правим планове за нещо различно в дните си и който намери смелост в себеси, обръща посоката. Общо взето такива мисли се въртят в главата и на  главната героиня на романа “Цветовете в нас” на Джесика Паркър - Кали Еванс копнее да изпълни дните си със смисъл, но ѝ е трудно да намери силата за това.

 

Движейки се по течението на собствената си несигурност, тя така и не се вписва в живота в слънчевия и колоритен Лос Анджелис. След смъртта на баща ѝ и последвалото преместване от Върмонт в Калифорния, останалите в семейството някак успяват да се адаптират. Докато майка ѝ се превръща в брокерка-работохоличка, а по-голямата ѝ сестра – в инфлуенсърка с впечатляващ брой последователи, Кали намира утеха във водката. 

 

Когато почти е изгубила надежда, че нещо в живота ѝ ще бъде наред, Кали е изправена пред неочаквано предизвикателство.

 

Реновирането на родната ѝ къща в тихото градче Уейк я среща с призраци от миналото, с изоставени в зародиш чувства и с една стара тетрадка с рецепти, записвани от баба ѝ. Така кралицата на поръчаната за вкъщи храна преоткрива себе си и своите възможности, като се впуска във вълнуващи кулинарни експерименти и възобновява забравена семейна традиция - неделните брънчове за приятели.

 

„Цветовете в нас“ е роман, в който вкусът към храната възвръща вкуса към живота.

 

С неподражаемия си стил Джесика Парк неусетно ни прави част от света на своите герои и техните истории. Подобно на „180 секунди” и трилогията „Просто любов”, в „Цветовете в нас” са вплетени универсални теми като отношенията между деца и родители, прехода от детството към зрелостта, справянето с тежка загуба и много други.

 

Това е книга е за надеждата, прошката и намирането на собствения път, подходяща за тийнейджъри и младежи, но за техните родители, които често остават изолирани от света на своите деца.