Международен онлайн конкурс "Wings for stars" е първият български конкурс с възможност за рецензия от международното жури!

Той събира журиращ екип, достигнал до световните сцени.
До крайният срок за приемане на заявки за участие е 10.05.2024г.
Това е първият музикален конкурс в България, който дава възможност за рецензия от 12-членното си жури!
Конкурсът се провежда в два раздела - професионалисти и любители,

а категориите са три:
1.Инструментална музика;
2. Българска фолклорна инструментална музика
3. Вокал

Наградите се отсъждат от 12-членно жури от утвърдени професионалисти с дълъг сценичен и педагогически опит, част от които са: Венци Благоев, Калоян Куманов, Христина Белева, Искрен Тончев - Искрата, Мирослав Димов, Юлия Ненова, Божидар Божкилов, Соня Чакърова и др. Педагогическият опит е особено ценен за участниците, които желаят да получат обратна връзка във формата на рецензия. Всички изпратени видеа на кандидатите се качват в YouTube - канала на конкурса, а след крайния срок за записване публиката може да подкрепи със своя глас участниците за “Награда на публиката”.
За първи път през това издание ще се връчи специална награда “Instagram Star”, която е част от мисията на фондацията за повече музикално съдържание и подкрепа на изгряващи таланти. Тя не е обвързана с участие в конкурса.
Наградният фонд на конкурса включва дипломи, медали, статуетки, еднократни стипендии, парични награди, професионални аудио записи награди от звукозаписни студия - партньори на конкурса.
“Wings for Stars” се организира от Фондация “Полет на звезди”, за която може да прочетете повече на нейния сайт: www.flightofstars.org , както и в социалните ѝ мрежи
(f - Art Foundation Flight of Stars; Instagram - artfoundationflightofstars).
Повече за конкурса може да прочетете на сайта: www.wingsforstars.com