Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) отново обединяват усилия, за да изразят дълбоката си благодарност към доброволните и безвъзмездни кръводарители. На 14 юни 2023 г. от 11:00 ч. в Зала „Музейна“ на БЧК (бул. „Джеймс Баучер“ 76) ще бъдат отличени 11 индивидуални и институционални кръводарители от София с особен принос към каузата.

От 9:30 ч. до 12:30 ч. във фоайето на централата на БЧК, доброволците на организацията и екипи на НЦТХ ще посрещнат всички желаещи да се включат в традиционната акция по кръводаряване.

Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя - “20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“ е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите.

Денят е и повод отново да се подчертае постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване, защото само така ще можем да постигнем безпроблемен достъп до безопасна кръв.

Нека не забравяме, че пациентите се нуждаят от кръв всеки ден!