От тези три неща японците вече произвеждат страхотна млечна бира.
Идеята хрумнала на млад човек, син на един от собствениците на магазини за алкохол в град на о. Хокайдо, чийто основен бизнес бил животновъдството и производството на млечни продукти. Той не се бавил дълго и я предложил на местната пивоварна. Нейният собственик, също млад човек - на 31 години, най-напред не се вдъхновил особено, тъй като ферментацията на млякото бил труден процес заради високото съдържание на скорбяла в него, но впоследствие се съгласил да опита на принципа “проба-грешка”.
Понеже млякото има по-ниска температура на кипене, пивоварите най-напред се заели със строго контролираното му нагряване с горещ въздух, за да не се пресече или прекипи. После в горещото мляко прибавили бирена мая и хмел, и го оставили да ферментира. В началото на процеса сместа приличала на чай с мляко, но след края на ферментацията, напитката придобила същия цвят като на нормалната бира. Вкусът й обаче бил малко по-различен – с лек плодов нюанс и вероятно затова първите почитатели на млечната бира решили, че могат да я поднасят и пият със сладкиши и с плодове.
Тъй като новото пенливо пиво съдържа доста мляко, местните продавачи на алкохол решили, че тази бира е подходяща за масово разпространение, защото ще увеличи консумацията на мляко в обществото.
Тя получила името “Билк”- комбинация от английските думи beer /бира/ и milk /мляко/ и в момента се продава в бутилки от 0,33 литра .
Освен в Япония, млечната бира вече се произвежда има свои почитатели в САЩ и Китай.
В нейното CV е записан и един много важен факт - доказан лечебен ефект. Според специалистите по хранене, “Билк” влияе добре на кръвообръщението и може да се бори с  умората. Тя е нискоалкохолна, доста пенлива и с богато съдържание на витамини.